... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 12, 2011

Victoria Healtcare Crisis

http://www.theage.com.au/victoria/nurses-close-one-in-three-public-hospital-beds-20111111-1nbxi.html

Hmmmm....

Jom docs beramai2 rally jugak coz kami pon the lowest paid docs in Australia, DiTs get almost lower than some nurses n cleaners, against our most horrible workload n working conditions in the country.

Monday, November 07, 2011

Salam Eid-ul-Adha 1432H

Sorry lambat mengucapkan selamat hari raya aidiladha tahun ini. Lambat sehari :P
(gambar ihsan Prof. Google)

Semalam busy masak2 & mengu
njungi sahabah handai & sahabah handai melawat kami di rumah.
Aku, hubby, Dr. HAK, Dr. MJ masak kat rumah aku: kari daging, roti jala, kuah kacang, nasi impit segera, ayam bakar. Sebenarnye tak plan pon nak masak dgn gigihnye kali ni. Aku baru perasan raya haji jatuh pada hujung miinggu kali ni & kebetulan me & frens cuti, plus rumah dah bersih & kemas disebabkan house inspection rabu hari tu. Alang-alang tu buat je la. Lagipun aku tak pernah lagi buat makan2 kat rumah aku sejak pindah sini. Dah dekat setahun dah. Alang2 tu buat je la kan.

Hubby solat sunat AidilAdha di Monash Uni Sports Centre. Then kami makan berjemaah di rumah sebelum visit TTM & family during lunch. Petang tu rehat sket. Malam TTM & family beraya di rumah kami, plus some uni friends datang beraya jugak malam tu.

Agak-agak apa la mak & abah masak kat rumah. How la raya kat sana. Aku call pagi2 tu sebelum diorang sumer start buat apa2, dlm kol 6+am waktu M'sia.

Kesian hubby penat & suffering hay fever. Aku pon mlm tadi & pagi tadi. La ni dah lega sket. Now dah abis kemas rumah laundry semua, I'm back at the table with my books. Also hafta back on track on my senaman coz nak loose weight. Aku ada seminggu je lagi nak reduce lots of fat supaya balik M'sia nanti aku boleh mengumpul lemak semula tanpa rasa bersalah. OOO YeaHH!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...