... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, June 25, 2011

Lama gila tak update...

Whooaaa... lama gila tak update. Besar punye vitamin 'M' dalam diri, sampaikan nak study & buat housework pon malas.

Well, just got back frm night shift. Its a crisp sunny morning. Not too cold, just cool enough & just nice coz ada sunlight. Memang sedap kalau nak baring2 bawah matahari sambil berselimut & dengar music & minum hot chocolate. Aaaahhh bahagia sungguh kalau dapat buat gitu. Tambah2 lagi kalau ada laut depan mata or tasik ke or gunung-ganang ke. Indah nian...

Aku singgah Chadstone mall tadi on the way back, gi collect menda free frm Biotherm. Dapat voucher utk cuba their new energy series frm Myer One. So aku apa lagi, semangat gila print voucher kat spital tadi. Maklum la nak dpt menda free, aku mmg suka menda free nih. Hehhehhee.

Time to tido now. Aku dah brapa kali dah janji konon-konon nak citer my ups & downs life in the past few months. Tapi tu la besar punye vitamin M dalam diri.

Malam ni & malam esok kerja. Rabu depan prezentation, yg mana aku yet to complete the power point. Heh.
See ya sooooon.

Wednesday, June 08, 2011

Giler malas

Gila malas nak update nowadays. Bukan apa. Jari2 aku sejuk now utk menaip. Dah tu now busy study plus macam2 presentations & projects sempena dah jadi registrar now. Aku ada byk stuff to write, mostly isu2 basi (hahhahahha). Banyak jugak pics sempena last autumn & now winter. Tu lah, asal musim sejuk je sure aku ada seasonal kemurungan, and especially all-year-syndrome-malas membiak dgn gamaknye. Apa ntah kan. So far alhamdulillah tak berapa murung lagi.

Alang2 bday aku dah lepas berminggu-minggu dah meh aku luahkan apa aku nak utk bday aku. List exclusive utk diri sendiri, since sapa je la lagi nak kasi hadiah dah tua2 gini melainkan diri sendiri kan. Ni dia:
- Basikal best: nak senaman sambil menikmati ciptaan Allah swt kat luar sana tu.
- Elip machine: boleh senaman dlm rumah or kat luar rumah time malas. also good min impact exercise, kalau parents aku dtg boleh diorang senaman guna tu je.
- Spa & massage trip somewhere yg best.
- Last year's list still valid. Haha, esp those yg involve makanan. Hahaha.

Aku ada dapat bday gifts from some of my closest frens, terima kasih byk2. Hehehehe. Rasa cam nak gelak gediks. Hubby plak kasi iPad ngehngehngehngeh. Nanti2 aku letak gambar.

I'm working night shifts this week. My study grp with Dr. BB is like ntah apa2 je. Masing2 lain timetable, kinda difficult to meet up. Dah 3minggu kami slack gila. Tambah2 lagi now musim MasterChef Au musim ke-3. Aargghh.. cam mana nak amik exam ni.

Wednesday, June 01, 2011

Happy Winter 2011

Selamat winter all. Alhamdulillah pembukaan winter tahun ni ada some sunshine even when I got back frm the hospital around 1am dah foggy gila. Masa drive tu rasa cam drive thru ghost town je coz semua senyap sunyi, & kalau ada kereta berselisih tetiba rasa cam berdebar2. hahaha.

This is my 10th winter here in Melbourne. First time in my life rasa cam nak embrace winter :P mebbie coz of the sunny morning & vibrant colours of falling leaves kot, despite the super cold nights & early mornings. Kan best kalau winter cam gini selalu. Takde la hidup aku ni merana je sepanjang 10 thn yg lalu.. hmmm.. or mebbie this is a sign of worsening global warming.. huhuhuhu...

Anyways, hafta get ready to work now.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...