... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, May 25, 2010

What I want for my birthday =P

Monday, 24th May 2010.
Ewah, ewah, bunyi cam tak malu kan title di atas tu? Hehehhehhee...
Well, hubby has been pressing me with questions wat I want & where we would go for dinner for my bday. And each time I would say that I dont like surprises, for my birthday I'll be working evening shift yg membencikan tu and the next day I want to cook a simple easy-pizzy dinner for both of us sesuai dgn tahap kemalasan aku. Hubby pasti menyampah habis bila tu je yg aku jawab. (Well, hubby, u patut bersyukur tau I ni bukan yg mata duitan & mintak yg bukan-bukan sepanjang masa, walaupon kadang-kadang aku pon 'bukan-bukan' gak).

I received bertubi-tubi sms from a fren asking the same questions hari ni while at work tadi. Harijadi aku bukan hari ni pon.. it is the 25th. Busy gila tadi & aku ter'selamba' jawab "...aku nak kek batik & panacota.." Ooops!

To be honest, I dont even know wat I want for my birthday. Aku bersyukur yg hidup aku boleh dikatakan lengkap: lahir & masih beragama Islam (Alhamdulillah), ada keluarga yg disayangi (walaupon jauh, tapi dekat di hati), ada suami yg completekan hidup aku yg serba-serbi pincang ni, kawan-kawan yg best, I'm (kinda) loving my job now, kesihatan yg baik, etc.
Kereta je takde, hehehehehehe. I mean the Mazda3. Dia tgh dok berkampung kat workshop for the hailstorm repair work. (Mana laaaa workshop ni tak call2 lagi niiiihhhh....)

Anyways. ni ada list utk diri sendiri for my birthday. Aku kasi masa kat diri sendiri sampai December nak dapatkan semua ni. Maknanye kena mempertajamkan skill di dapur la ni. Heheehehe.


- Panna cotta, perisa-perisa yg aku suka (contoh dlm gambar ni ialah pomegranate panna cotta,
tribute to web bonappetit.com).
- Kek batik.

- Masak tempoyak yg mak slalu buat tu.
- Pelbagai kerabu yg mcm mak slalu buat tu.
- Sate daging yg mak slalu order tu.
- Laksa Johor.
- Ikan bakar & cili budu.
- Nasi ayam.
- Nasi lemak.
- Beef + mushroom pie.
- Maggi kari.
- Goreng pisang yg manis, tak nak yg tawar.
- Kuih koci & kuih kaswi pakcik tepi jalan kat rumah nenek tu.
- Lobster yg cam kat Eden tu.
- Brownies yg sedap.
- Lain-lain, some barang utk rumah yg aku akan pegi beli kalau ada masa, tenaga & fulusnye. Heheheheh.

This is a blood orang & Campari panna cotta with choc sauce.
(tribute to gourmettraveler.com.au).
Kalau nak buat, kita jgn bubuh Campari (arak).. Haram!
Gantikan dgn jus apa2 yg kita suka.

2 comments:

Lady of Leisure said...

sempoi la u punya wishlist heheh... anyway dah nak masuk 25hb ni jap lagi nak pukul 12 dah... can i make an advanced birthday wish... :D
happy birthday... hope your birthday this year blossoms into lotsa dream come true..
:)

aquahartz said...

Heyyyaaa Lady.
Thanks for the wish. I ni mmg simple je. Asal perutku kenyang & sedap, dpt tido best bila tak kerja, gua dah puas hati dah :P hahhaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...