... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 05, 2010

Mata vs Masa

Aku ingatkan bila dah switch on computer & semangat malas berleluasa kat satu badan tu tandanye aku dah start ngantuk & boleh la tido kot. Sempat juggaklah aku kemas most of the sampah sarap tadi tu. Tinggal receipts for meals & entertainment salary packaging, as well as the old magazines & hubby's junks. Masa tu dlm kol 7am. Bila dah masuk katil selimut bagai tu, tetiba jadi segar plak. Aish.. ni mesti penangan kopi kol 4am tadi kot. Alamatnye aku akan berjaga until kol 11++am la kot. Aisehh...

Aku pon bangun & had breakie with hubby before he went to work. Mula2 tu rasa cam malas je nak kuar, tapi bila dah bukak tingkap besar2 & langsir sumer & hantar hubby kat muka pintu (ewah), terasa lagi segar. Sedap la plak angin dingin with some sunshine now. Segar je rasa, berbanding dgn hidup terkurung dlm rumah selama 2 hari coz malas nak gi mana2 time off. Oh well, aku pon gi mandi & terus ke Chadstone.

Waverley Road frm my plc to Warigal Road on the way to Chadstone. Kosong je pagi ni.. best! Same rd I hafta go thru pagi2 nak gi kerja.. slalu penuh kemain..Warigal Rd, frm Waverley Rd,
M1 intersection both to the city & to Southern Regional areas.
The ambulance behind my car..
mebbie a reminder of me should stop snapping pics while driving!
Masalahnye Chadstone ni, kalau sebelum kol 9+ boom gate kat parking best sumer tutup. Hampas je. So aku terpaksa la parking kat area Woolworth/ Endota Spa sana tu. Oh well, takpe la, jalan jauh sket, outdoor parking pon menyegarkan.
Ni la parking area yg terpaksa aku gi coz tpt best tutup.
The restaurants kat area fresh food sana..
tu Oriental Tea, & lagi satu tak ingat.
Kosong je kat fresh food precinct ni. Gumbira aku gi grocery shopping.
Dah abis membeli-belah barang dapur & masa nak isi brg dlm kereta, aku baru terperasan yg kereta aku ada 2 calar halus yg panjang kat back right corner. Grrrr.. dlm hati mula la nak maki2 sapa la yg berani langgar kereta aku ni. Panas je hati aku!! Then teringat pagi hari tu baru2 ni, masa aku tgh ngantuk2 tu hubby kejutkan suruh alih kereta, dia nak gi kerja. And aku seperti biasa dah jadi habit akan reverse parking, and pagi tu main reverse je tak tengok kiri kanan depan belakang & the only thing that stopped me from langgar pokok was a high pitch sound from my right side! Heh! Walaupun aku dah betulkan kereta, ngantuknyer pasal aku terlupa langsung pasal kereta even though for days mcm teringat-ingat jugaklah bunyi misteri tu.
Hah! Now bila tengok balik garis2 halus kat kereta aku tu.. hmmm... aku punye pasal la ni!!! Grrrr... geramnyeee! Rasa nak bakar pokok bertuah kat tepi rumah tu. Sedihnyeee...

Jalan turun dari Chadstone's Middle Rd ke arah Warigal Rd.
Warigal Rd view fr Middle Rd.
Right to Princes Hwy, & to Shell petrol stn. Left to Waverley Rd.
The plc where I live has many entry + exit points, many ways to the city & to other areas of Melbourne.
Sempat gak tadi singgah petrol station isi tanki kasi penuh. Masa dah sampai kat rumah terasa cam nak go for a walk plak memandangkan cuaca sangat best, considering its already autumn. Terasa segar.. the cool weather plus the sunshine... tapi.. huhuhu.. kena paksa diri tido jap lagi ni... aishh rugi, rugi...

Jalan balik. Instead of going back onto Warigal Rd/ Princes Hwh, aku slalu make a loop, going thru Atkinson Rd. Senang, tak byk traffic. Plus ada bukit rollercoaster kat persimpangan Princes Hwy/ Atkinson Rd.. woohooooo.. best jln laju2 dok kat kerusi blakang.
Oh ye, tadi sebelum breakie, Dr. H called, ingatkan apa la, rupanye dia tertinggal kunci rumah dia kat dlm (again). Pintu rumah dia auto-lock, so kalau tertinggal alamatnye bye bye le. Since aku ada kunci spare dia, so aku akan come to the resque. But pagi ni susah la coz aku nak tido, perjalanan nak gi sana ada la amik masa 30-40mins (11km) di waktu jalanraya sibuk2 ni. Sekadar gi Chadstone & isi petrol yg perjalanannye hanya 1+km je takpe la, beberapa minit je pon. Tapi seb baik dia kata dia nak buat research kat library mlm nanti. So aku ingat bila aku gi spital bleh la drop bye kunci & hantar dia balik rumah skali. Kena gi awal la nampaknye.

Now kena paksa diri untuk tido.. kalau tak nayaaa malam karang...

Arrgghhh laparnyaaaa...
My fresh vegies tomyam with sotong. Note the selonggok vegies in there.
After so many years of practicing, I think ni paling sedap in terms of its vegies.

4 comments:

TopsyTurvyMum said...

pokok pe yg kena tu Ana?
mmg sejuk hari ni..besttt! hahaha..

kirim salam Dr H:)

aquahartz said...

Pokok apa ntah. Keras semacam je, kena guna gergaji nak potong.
hehehe.. best sejuk kalau ada matahari skali.
Yes, will kirim slm to her bila jumpa nanti.

Newbie said...

beautiful blue skies!

aquahartz said...

beautiful ozone layers. no wonder aussies lelaki muda2 dah botak. yucks! heheheheh.. u notice tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...