... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 05, 2010

Junk yard kami

Serabut otak aku tengok longgokan kertas2 yg perlu difailkan/disusun/dibuang. As much as I'm an OCD, when things get out of control I usually let it go just like that. Ni salah satu contohnye, byk sangat kertas2, bills, receipts yg kena organize consistently sampai aku jadi malas. I wish I had a personal assistant yg sama2 OCD tapi lagi rajin dp aku!
Teringat dulu masa student aku sangat rajin menyusun hal2 book-keeping ni. Bila dah kerja, kertas2 ni beranak-pinak di luar kawalan. Tension aku!!

Oh ye, aku ni tgh berjaga coz esok (as in tonight) starting night shift again. Sepatutnye aku start Friday night, but ni pasal all the swapping sebab aku nak bercuti in early June. Whoot whoot!! (Will talk about this in later entry).

Sementara tu sila la enjoy gambar2 sampah-sarap kami.

Tag spital & LA plus nota2 spital berterabur atas lantai.
Puas hati aku ngangkut satu drawer & some giant files tu ke depan,
senang nak kemas kertas2 tu sumer.
Ni plak collection kat ruang tamu tepi heater.
Ni plak longgokan tepi meja study aku dlm bilik yg 'lupa'
nak kemas lepas study dgn gigihnye 2 bulan lepas =P
Ni buku2 aku yg konon2 nak baca dlm bilik tido.
Tapi hubby hampir terkena serangan jantung bila terdgr dentuman buku tu jatuh coz aku tertido masa main fon.
Agak2 sempat ke kemas sebelum pagi nanti?

Kalau aku amik gambar bilik lagi satu (yg aku simpan all my handbags collection) dan jugak back yard/ front yard mesti korang semua pengsan, kalau tak pon semput & biol seminggu. Hehehehhe.. (sila amik perhatian ye encik hubby).

Oh ye, tadi TTM kasitau her 2nd child terpatah tgn kat wrist from a fall at school, and he was brought in to Sandringham Hospital ED. Kesiannye Akmal. Sure sedih & sakit tu. I ckp kat TTM, kalau jatuh sehari lambat & bawak ke BHH ED tgh2 mlm esok sure dia tak nangis, bleh aku plasterkan. Tapi jauh bebeno la nak bwk budak tu ke BHH dari Mordialoc kan. And apa nak buat, dah patah hari ni. Hmm.. takpe la TTM, the bone is going to heal nicely coz dia budak lagi & pembaik-pulihan tulang selalunye cepat, provided dia tak gi wrestling in the next 2-3wks. Hope he is okay.

Ni plak dinner masak semalam. Malas punye pasal, masak dgn telur je la. Vegies plak gi steam je. Malam nanti la aku masak lebih sket. Aku slalu sebelum night shift akan menjadi rajin masak. Tak tau apsal, mebbie coz dah tido byk waktu siang kot, dah tu bila bangun je ada matahari. Best.
(More food collection kat FB)
Kari telur with beans, carrots & tomatoes.
These veggies masukkan dlm 5min sebelum masak,
so dia jadi crunchy gitu. Sedap!
Hmm.. aku ingat nak gi isi petrol & grocery shopping sebelum tido pagi nanti. Harap2 bleh bertahan sampai terbit matahari nanti. Ni jap lagi kalau ngantuk aku akan berpindah ke dapur plak. =D

7 comments:

Lady of Leisure said...

pindah ke dapur tu maknanya menjamu selera lah pulak yea... hehe...

aquahartz said...

Hahahaha.. ha'ah, sambil godek2 apa nak kemas kat dapur tu.

Lady of Leisure said...

rajin memasak yer.. hehe.. kat fb ada banyak pic? sob.. sob... i dont hv fb acc..

TopsyTurvyMum said...

Ana,
he' s ok now..gi sekolah jugak but i told Adnan to take care of his brother.

menarik betul ur curry...nyummmm!!

Revenge of TTD said...

Alah dia tak nangis pun masa doc kat Sandringham tu pakaikan plaster. Dia nangis masa kat GP sebelum gi hospital. Doc tu amik gunting untuk nak buat sling tangan. Dia tanya gunting tu utk apa. TTD kata doc tu nak gunting tangan hang sebab dah takleh nak repair lagi. Menangis meraung dia. hahaha

Newbie said...

semak samun korang sama je ngan kitorg..i'm sick of mails.. dulu suka sbb kemungkinan dpt surat dari kawan.. skang ni jangan harap.. all bills bills bils...

aquahartz said...

Yeah.. sad sungguh rasanye dgn those papers. Driving me nuts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...