... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, May 28, 2010

Penantianku berakhir hari ini =)

Hari ni hari kedua hubby tak gi kerja. Alhamdulillah, he had better sleep than the night before. Tido on the recliner. Dah 2 malam dia tak bleh tido flat, kalau tak jadi apnoea!
Aku plak dah 2 mlm susah tido. Asik terjaga every other hour. Bila bangun telinga sakit, tekak sakit, sumer sumbat.
Terpaksa cancel mlm ni nyer plan nak gi Ladies Night dgn TTM & Ly. Rugi.. rugi..
Dah bergelen-gelen air aku minum ni, so harap esok pagi ok sket. Esok, Ahad & Isnin kerja arvo shift (YUCKS!).

Tengah hari tadi ikut hubby gi solat Jumaat kat Clayton.
Ingatkan kat Bedoe Mosque, rupenye kat Monash Sports Centre. Sementara tu aku gi la rayau menjana tenaga di sekeliling Monash Uni campus. Walaupon dalam hati ni rasa resah-gelisah, badan rasa tak sedap, jalan jugak sambil amik2 gambar. Sebabnye, sanggup tunggu hubby abis nak gi amik kereta kat workshop nanti. Hampas je kena call diorang pagi tadi tanya status of the car, bukan diorang nak call.
Aku mmg dari dulu menda2 yg hal2 kereta ni, either the car itself or the workshop or the service memang aku akan rasa cam nak demam & gunda-gulana je. Sama feeling cam hal-hal berkaitan dgn airplanes & the airports.

Masa sampai kat workshop tu, kami disambut oleh some very friendly workers. Aku sangat gumbira bila diorang brought my car to me. Waaahh, diorang siap basuh + polish lagi tu.. kilatnyeeee. Sampai kena marah dgn hubby coz aku menggedik kat situ terkinja-kinja bila dapat kereta. Kena check dulu baru bayar insurance excess, pas tu baru la nak gedik mana pon, PAHAM!! Ini translation apa dia ckp kat aku. Hehehehhee.


Dalam hati ni rasa cam tak sedap hati je masa check kereta tu. Ye.. betul, ada calar kat my tinted window.. kat front passenger & back right side. And the plastic side panel tu still blom ganti lagi, as informed by the person. Arrgghhh.. tension aku. Kami kasitau kat manager tu pasal calar tu. Dia amik balik kereta bawak ke hujung sana nak polish guna glass polish, tapi jadi lagi teruk. Adoh! Aku dah buat muka tension kat situ.
Aku bersyukur la jugak coz diorang berusaha nak ganti the whole windows (better be with the tinted bit as well!!). They made a few calls so that next week their people could come to my work place or the house to fix it, which is kinda convenient.
Ni maknanye kereta aku ni akan dirobek 3 kali lagi, pada tarikh yg berlainan: window + tint, the plastic panels, 6-month service. Arrgghhh tension.. tension!!
Nampaknye next week hafta mintak tolong hubby to look after the fixing since I'll be somewhere else. Harap-harap the tint ada skali. Tension aku bila memikirkan hal kereta ni. Sampai tak tenteram drive balik rumah tadi. Gegar-gegar je aku.

Huhuuu... harap-harap everything is well after this.. tak sanggup aku menghadapi sakit otak pasal kereta lagi.
InsyaAllah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...