... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, May 25, 2010

Happy **th Birthday To Me

Tuesday, 25th May 2010.
"Happy Birthday to me,
Happy Birthday to me,
Happy Birthday to meeeeeee,
Happy Birthday to me."

Ni aku ingat nyanyi dalam mimpi malam tadi, seb baik tak ngigau. Kalau tak sure hubby melompat dari katil. Hehhehee..

Anyways, aku bangun lambat hari ni. Rasa cam tak sihat je. Gila ramai orang came in with bad infection + sepsis semalam. Pneumonia, pneumonia, URTI, pneumonia, pneumonia, URTI, & so on, oh ada satu stroke. A colleague called to wish happy birthday & suggested I call in sick, since.... aku pon dah rasa cam tak brapa ok. But, I guess, aku pegi je la. Ramai dah tau today harijadi aku, rasa cam dodgy je kalau aku tak datang. Lagipun, aku pelik sungguh people make a big deal about birthday here in the modern world & Western country. Bukan ke sepatutnye hari itu dijadikan hari utk muhasabah diri, bersyukur & motivasikan diri utk berusaha/ bekerja lebih baik lagi?
Chewah, aku terasa mcm ustazah plak ckp cam gini. Tapi tu la yg aku rasa setiap kali bday aku tiba. Aku sangat gembira celebrate others' but when it comes to me, ntah, rasa cam, eh.. malulah. Hahahaha.

Pokok tepi rumah (yg selalu buat
aku rasa nak tebang je)
I went to the kitchen to get some drinks. Tergerak hati nak sedut udara segar kat luar walaupon sejuk. Hujan renyai-renyai. Tenang je rasa. 6 days to go to the official winter on the calendar. Daun-daun dah byk tukar kaler.
Inilah masanye aku terasa rindu to the sun.. cuaca gloomy cam ni, walaupon menyegarkan sometimes, makes me feel somehow lonely..
Lebih lonely when the time I looked in the post box, there's no birthday card from M'sia (like last year, it came on the dot).. huhuhu...

Selamat menghadapi peperiksaan, wahai adikku kat Manchester sana. All the very best. InsyaAllah segala usaha & doa akan menjadi kenyataan.

3 comments:

Lady of Leisure said...

happy birthdayyyyy.... hhehehe.... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... cantik daun pokok tu...

Chibi Maruko said...

dengan selambanya chibi bertanya ini bday yang ke 21 ke.....;) bONNE FETE DR KAMI berdua, semoga sihat walafiat selalu dan murah rezeki sentiasa..... Amin..

aquahartz said...

aloha Lady,
thanks for the wish. Amiiin.
Cantik kan daun tu. Time ni je cantik, other times i rasa nak hapuskan pokok ni.. reasons.. tak nak calar kereta & my face setiap kali parking & kuar/masuk rumah :P

aloha Chibi,
thanks for the wish. Amiiin.
i sooooo wish that it was the 21st bday!! hahaha.
21st sentiasa kan, legal age to everything :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...