... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, January 14, 2014

Membaraaa...

Seksa betul tido siang tadi afta night shift. Its 40°c-45°c average today tomorrow lusa. Aku kerja night shift ok la kot kat spital ada aircond. RUmah ni takde aircond. So tadi tido with some ice pack.. still rasa seksa. Nak bukak tingkap angin pon panas macam udara yg keluar dari oven.
I would rather sleep at night dari kena sleep during the day afta night shift. At least malam udara luar lebih sejuk dari dlm rumah. Siang no escape. 


Ni jap gi nak siap2 gi kerja again. Hopefully xde la rubbish patients like last night...

Happy New Year 2014

Kinda late-ish to wish happy new year to all. But it is still January, people are still getting used to writing the number '4' next to the number '1', and still trying to not make mistake of writing the number '3' instead. Haha. Well, at least me bila tulis drug chart/ notes kat hospital tu.

Azam tahun baru yg aku harap I will stick to:
1. Continue azam tahun-tahun lepas yg tak berapa dipenuhi. =)

2. Nak datang kerja on time. (hmmm.. setakat ni sejak tahun baru hari tu ada la 3,4 shifts aku terlambat 10mins.. others mostly early/ on time. KInda a good start.. hehehehe).
3. Nak senaman lebih sket dari zaman lemakjelly masa started studying for primary exams hari tu.
4. Nak kurangkan gula, garam, msg & other rubbish in food. And replace with balanced food. 
5. Nak kurangkan bazir-bazir esp on beauty items, food stuff, pakaian/kasut/bags. One good start is to keep tab of those stuff.
6. Nak keep in touch with others more.
7. Nak keep in touch with my artsy self more. For a start, to continue regularly updating this blog =).

8. Nak tengok more documentaries, cooking show, etc that's not related to drama/ fiction. 
9. Nak look after the garden more. 
10. Nak be a better person in general. 

Banyak la pulak azam tahun baru ni. Well, I truly want to fulfill these this time. Bubuh kat blog supaya ingat bila baca-baca balik what I've written here. 

Selamat tahun baru 2014. Semoga it fills with joy, prosperity, love, and all the best in life, and beyond to all of us. 

Take care all.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...