... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, October 31, 2009

=) Kegilaan baru

Kegilaan baru saya ialah Cari.com.my. Terasa I'm very connected to M'sia tanah tumpah darah, air mataku. Ni sumer pasal sejak berjaya mendaftarkan diri (setelah penat berusaha 3,4 kali tanpa hasil since last year). Heheheheh. Sampai hubby pon dah naik pening setiap hari, all the time saya dok belek forum tu. Tapi my dear 'ol blog ni alwiz in my heart. =)
YES!!

My favourite forums are:
- Definitely pompuan stuff
- Health stuff, especially short cases & others
- Of course gossip artis tempatan coz nak tau perkembangan kat M'sia. Takde la rasa terpinggir bila balik M'sia baca newspaper/ tgk news/ org borak2. Haha.
- Sometimes isu semasa, technology, religion, etc.

Bravo Cari!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Halloween in the U.S.A it is today, the 31st Oct. Here in Australia tak femes pon upacara ni, unless, like one of my colleagues sed ".. my religion is Witch Craft, so yes, Halloween is a big thing for me.. I wish I didnt hafta go to work, Halloween is very important in my religion" Hahahahah.. dia gurau je tu. Tapi saya teringat masa kecik-kecik kat UK dulu, its a famour celebration too. So kalau kat U.S/ U.K sure seronok tgk all the costumes & candies kan. Mesti comel kanak-kanak dress up as a mobile fon, pisang, barney, etc. Cute!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Me doing night shift still until tomorrow night. Then there'll be 4 more arvo shifts 'til I finish my Emergency rotation. I am sure not ready to part with ED yet. Tak puas lagi kat ED ni. And dah terasa sedih ya amat terpaksa leave.. especially knowing that next rotation is the legendary Psych!! duh! Huhuhu...

Ciao.. gotta get ready to work.

Friday, October 30, 2009

Long time no see

Lamanye tak tulis dlm ni. Soooo many things are happening at the moment. Tak tau mana nak citer dulu.
In summary:
-Balik M'sia hari tu. =( I'm still homesick.

-Hafta study (ya ya.. dp dulu lagi, tapi tak jugak buatnye) coz ada assessment next week.

-Hafta study (d'uh!) coz the after next going to Psychiatry rotation (YUCKS!).

-Looking around to relocate. Mcm-mcm pe'el tpt ni.

-Looking around to shop stuff.

-Hafta settle the final stage of my PR status.

-Hutang driving test!! I haf about 1 month to do the test before kena buat semula those yucky computer tests. Tapi biasa la HR hampas tak kasi-kasi lagi my next rotation's timetable.

-Oh ya! Went to Rhododendron Garden kat Dandenong Ranges last Saturday. Took many pictures, banyak gila jalan & very relaxing catching up with frens. And kalau tak kurus-kurus jugak tak tau la. Haaiiyoooo!

-It has been nearly 3 weeks I'm actively dieting combining with some sort of exercises.. to lose my extra 8kg weight gain.. BOOOO!!! Now I realize that dah tua2 ni kena bubuh extra effort to lose just a few miligrams.. huhuhu... seksanye. Tak turun-turun gak. Ada la turun dlm 1kg kot since I started this so called programme kurus. Hampes je.
Dulu ingat lagi early last yr I lost ~8kg in 6wks time doing surgical rotations. My frens ckp buat surgical rotation mmg stressful tu la pasal kurus cepat. Now I'm doing the rotation that I like, tu la happy manjang. Ye la kot. Ni coming psych rotation yg aku menyampah ni, hopefully kurus la cepat. Coz ada incident memalukan kat tpt kerja last week yg pasti menghantui hidup aku sampai akhir hayat (kalau tak kena dementia).
Aku kurang kisah la kalau naik sekilo dua. Tapi ni dah sampai tak muat most of my work cloths... amendanye tu. Dah la now musim suam, my baju summer mostly 'kecik' sket. Kalau winter bleh la sorok dgn jaket kan. Haha. Aiiyooo..

- Urgh! Jerawats! Now I'm really depressed. Dah la gemuks, jerawat plak tu. Kureng bijak lagi, dah la kena buat psych rotation =(( Huhuhu... depressive episode betul.

Anyways, dah la tu. Tulis menda2 ni buat aku tensen je. Til then. Chiao.

Friday, October 23, 2009

Aaaahh...

Finally its weekend...

Its time to catch up with sleep...

Thursday, October 15, 2009

Kebosanan... lets do another survey =P

Dah lama gua tak tulis sini. Masa kat M'sia hari tu, kehidupan sangat busy.. enjoy sana-sini, so macam takde masa plak nak mengarang ni. Now dah balik sini, terasa malas coz I'm not well since balik hari tu. Ni pun dpt MC dp doctor ni. Dah la sejuk, memang takde mood langsung. Pas tu internet bangang ni, lembap nak mampos. Selalu jadi cam ni time hujan lebat, and hubby plak ckp cam ada org curi line kitorang ke apa. Tension gua takleh main Restaurant City kat FB buat sementara waktu.. adoh! rugi la restoran gua!!

Anyways, ni fun survey gua found on FB. Menarik gak. Nanti-nanti gua sambung tulis pasal cuti-cuti Malaysia itu hari okaay.

Fill out this fun 20 Name Something In Your Home Questions Survey and then share it with your friends.

that you use everyday?
- my skin care products, toothbrush, toilet rolls, towels, etc. ahhaha

that you can find in your bathroom AND in your kitchen?
- rolls, floor mats, water taps, hand soap, lights, etc.

that you hear everyday?
- MI, tv, birds outside, the annoying voice of my neighbours singing

that is hanging on your wall that means the most to you?
- some old kad raya & the paper lizards

that reminds you of someone?
- sooo many things

that smells good?
- my perfume collections, hubby's perfume collections, fresh laundry, the rain

that you can find in your bedroom AND in your living room?
- adapters, lights, tv, clocks, facial tissue, mags, books, papers, pens, my drugs

that you always decorate during the holidays?
- myself =D

that people see as soon as they walk in your front door?
- shoes, hubby's bike. That's why we use the kitchen door as our main door =P

that you wish was a different color?
- the light in my bedroom.. i hate yellow lights in the bedroom

that always sits on a counter in your kitchen?
- main one: a fruit bowl, water jugs/ bottles. The other side: tea/ coffee/ sugar

that was given to you by a family member? which family member?
- banyak sgt

that you can never seem to find when you need it?
- somethings all the time

(other then people) that you consider to be a little quirky (weird) looking?
- my car

that you put your feet on?
- the floor

that has a label on it?
- some of my things from zaman sekolah dulu

that you bought used?
- kereta bertuahku itu

There. Gua nak tag:
- TTM
- Lybeau
- Dr. D/ Newbie
- Am
- Adikku H3
- Fairuz
- Baini
- Azman

Sila-silalah ye, kalau rajin & takde kerja cam aku ni. Huhuhuhuhu...

Monday, October 12, 2009

Back to the Overseas =(


Hi there, its been a while since I last left my trail here. Tonight here I am again at the Changi airport, Singapore, waiting for my connection flight to Melbourne. Sedih la jugak, coz rasa tak cukup cuti kat KL, Malaysia. And terasa malas nak start kerja balik on Thursday.. duh! However, kinda glad that I will be meeting hubby again over there.

Kebosanan coz tak terasa nak makan coz kenyang gila lagi seharian siang tadi gi open house/ kenduri kahwin. Plus kinda URTI atm, lagi la kinda tak lalu nak makan. Nak nyopping pun takde rasa at this point. I hafta spend US$50 kejap lagi in da flight, to use the voucher given masa balik ke KL hari tu. Tak tau nak beli apa coz tadi tgk KrisShop cam kurang menarik je.
Tadi Alhamdulillah luggage lepas senang je, berat cuma 19.7kg, ches, kalau tau I could have added more! Hahahahah. Then the counter guy tu tersilap kasi boarding pas kat aku, masa tgh lepak kat Food Garden at KLIA dgn family terdengar la announcement panggil "Doctor.... pls return to counter ....". Berdebar2 jugak aku dibuatnye. Seb baik cuma pasal boarding pas je.

Anyways, til then. Aku better watch my time & keep going. Tak nak tertinggal flight ke apa. =( sedih plak ni. Entah bila la nak jumpa my family & tanah tumpah airku lagi ni. Haaiiii...

The Terminal 3, Changi Airport, food area..
mcm takde makanan halal je kat sini... sedih betol!

Kawasan arrival di Terminal 3, Changi Airport.
Sangat lengang... mebbie org gi makan or lepak or nyopping.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...