... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, June 11, 2012

Winter = Kejung!

Winter started 1st June 2012 as per calendar. Tapi aku rasa in the past 2 yrs we've been cold-wet-windy with very occasional sunshine all through out the year. 
Temperature biasa la minimum can reach below 5°c & max kononnye 15° kat most metropolitan area. Biasa kalau pagi2 buta dlm 3°c kejung beku la jugak. Some rural areas masih dapat sunshine & their crops masih mendatangkan hasil.

Hari ni weather forecastnye kata sunshine. Bila betul kuar matahari baru aku nak percaya. Now masih gloomy & depressing. 






Me & myself, been antisocial lately. Lagi 2 bulan nak primary exams; pathology & anatomy. Tension sangat bila fikirkan boleh ke abis all the syllabus. Dah la kerja full time. Dengan normal house stuff (masak, laundry, cleaning, gardening). Huhuhuhu...
Oh ye, hari tu lupa nak cakap aku passed my Advanced Paediatrics Life Support yg aku amik 3-day course kat city hari tu. Alhamdulillah. Berbaloi aku nyer blanja au$2000 for the course. Now I can go to all the paeds code blues. Hehehe.


Okay, now, nak gi sambung study. (I hate studying in cold, dark, gloomy weather)
I'm doing arvo shifts this week. Last week abis weekdays night shifts, uneventful, so best & not bad.


Ciao.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...