... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 30, 2009

Long time no see

Lamanye tak tulis dlm ni. Soooo many things are happening at the moment. Tak tau mana nak citer dulu.
In summary:
-Balik M'sia hari tu. =( I'm still homesick.

-Hafta study (ya ya.. dp dulu lagi, tapi tak jugak buatnye) coz ada assessment next week.

-Hafta study (d'uh!) coz the after next going to Psychiatry rotation (YUCKS!).

-Looking around to relocate. Mcm-mcm pe'el tpt ni.

-Looking around to shop stuff.

-Hafta settle the final stage of my PR status.

-Hutang driving test!! I haf about 1 month to do the test before kena buat semula those yucky computer tests. Tapi biasa la HR hampas tak kasi-kasi lagi my next rotation's timetable.

-Oh ya! Went to Rhododendron Garden kat Dandenong Ranges last Saturday. Took many pictures, banyak gila jalan & very relaxing catching up with frens. And kalau tak kurus-kurus jugak tak tau la. Haaiiyoooo!

-It has been nearly 3 weeks I'm actively dieting combining with some sort of exercises.. to lose my extra 8kg weight gain.. BOOOO!!! Now I realize that dah tua2 ni kena bubuh extra effort to lose just a few miligrams.. huhuhu... seksanye. Tak turun-turun gak. Ada la turun dlm 1kg kot since I started this so called programme kurus. Hampes je.
Dulu ingat lagi early last yr I lost ~8kg in 6wks time doing surgical rotations. My frens ckp buat surgical rotation mmg stressful tu la pasal kurus cepat. Now I'm doing the rotation that I like, tu la happy manjang. Ye la kot. Ni coming psych rotation yg aku menyampah ni, hopefully kurus la cepat. Coz ada incident memalukan kat tpt kerja last week yg pasti menghantui hidup aku sampai akhir hayat (kalau tak kena dementia).
Aku kurang kisah la kalau naik sekilo dua. Tapi ni dah sampai tak muat most of my work cloths... amendanye tu. Dah la now musim suam, my baju summer mostly 'kecik' sket. Kalau winter bleh la sorok dgn jaket kan. Haha. Aiiyooo..

- Urgh! Jerawats! Now I'm really depressed. Dah la gemuks, jerawat plak tu. Kureng bijak lagi, dah la kena buat psych rotation =(( Huhuhu... depressive episode betul.

Anyways, dah la tu. Tulis menda2 ni buat aku tensen je. Til then. Chiao.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...