... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, May 20, 2010

The Missing Oreo

I was heading straight to the pantry for some munchies to bukak puasa. Saw the new box of Oreo that we bought last weekend. Thought of having a piece or two just to alas perut.
Tup.. tup.. HAH???????
Dalam hati (sambil menjegil biji mata): "OOOOOOOOO.. rupenye he's been sneaking in & out of the pantry!!! Padanla... blablablabla!!!"
Anyways, I made some beef stir fry. Hubby balik lambat hari ni coz ada meeting. So aku makan dinner sorang-sorang tadi. Hubby akan makan later if he hasnt eaten anything masa meeting tu.
Gumbira sangat Ben Ashaari sudi menjengah my blog :P Saje2 je nak dia jengah. Coz kadang2 kita ni terperasan yg blog kita paling best, until ada orang lain singgah & kasi komen, barulah kita tau kitanyer best ke tak best. Komen yg membina sangat2 appreciated & bleh dijadikan motivasi utk kasi blog ni lagi best. Ewah!

5 days to go until my **th birthday =)
I will be working in ED evening shift (sucks!!). But its probably better than last year,
I remember I was doing Paediatrics night shifts. I pre-ordered Mrs. Fields cookie cake for myself to celebrate sorang-sorang (dan hubby) on my birthday. Sedih la coz family takde to celebrate together. Its getting less & less attractive to celebrate my birthday year by year, simply because I feel sooo lonely that family in M'sia & not here to celebrate with me. I dont enjoy birthday surprises anymore, because of this as well as I dont want to be disappointed if the surprises are not up to my expectation (whatever the expectation is.. sometimes I dont even know myself). I would probably be happier if someone asks me what I want (I dont even know what I want or need at the moment). Plus somehow I dont want to be disappointed when people dont really remember my birthday. It is probably just another day of the year, just like everyday. If they do, I am very very grateful & reaaaally appreciate it.
Last year Dr D & Dr S sent me a Westfield gift card, and I was sooooooooooo haaapppy. (Dr.D, I'll show u what I bought with that). Sampai skarang aku terharu gila bila fikir pasal tu.

Anyways, lets just hope that this year my birthday will just go through safe & sound & happy. Doakan aku bahagia di dunia & akhirat.
InsyaAllah.

4 comments:

TopsyTurvyMum said...

Ohh..dah dekat b'day...

jgn makan sorang2...ajak knana sekali hehehe*tak malu*

si Beb dah datang? mana link dia??

Lady of Leisure said...

wow dah tak lama yr birthday...yang ke berapa agaknya ye hehe.. beef stir fry tu sedapnya nampak...
.
.
.
btw, i makan tramadol for period pain, ibat lain banyak sangat i tak boleh makan, allergy, kalau makan kedua dua mata i ni akan bengkak besarrr punyaa.. antara ubat i tak boleh makan penicilin related compound, NSAID, paracetamol, voltaren, etc... kalau makan ubat tu after few mins, bawah n atas mata i naik bintik2 macam kene gigit nyamuk, then semua bintik tu bercantum n jadi bengkak makin besar... i dont know why... period pain i pulak sangat lah teruk, sampai muntah, sampai cirit birit, etc.. ubat flu pun clarinase jer i berani makan, dulu pernah makan ubat flu ape ntah mata i bengkak.. lambat pulak nak surut... bengkak tu kan sampai i nak celik mata pun tak boleh, mengalahkan garfield dah...

tramadol tu sangat strong yer? i tak tahu... i start makan tramadol tahun lepas, masa tu kaki i sakit, bawak gi hukm, dr kasi jab dengan tramadol.. since then baru tau itu painkiller yg i boleh makan, yg lain mata bengkak... so now ni kalau period pain every month i akan makan tramadol.. sebiji tu i makan sekali jer on the first day of period...
itu la kisahnya..
:) tq for asking.. appreciate it..

aquahartz said...

Hi Lady.
Totally understandable. Kesian u allergic to lotsa analgesia. You r young & healthy, thats y its okay for u to use tramadol instead. Your doc is doing the right thing. I hope u r aware of the side effects & balance it out with the benefits of the painkiller.
Anyways, take care of urself to minimise usage of painkiller kay :)

aquahartz said...

My birthday yg ke **. Biarlah rahsiaa.. hehehehehehe. Dah cecah 35 nanti (banyak tahun lagi) i kasi pengumuman seMalaya kay. Hehehehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...