... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, May 01, 2010

Projek dengan hubby =)

Rasa mcm sebulan dah aku asik kerja weekends. Today finally dpt 1 weekend off. Apa kami buat? I thot I wanted to study a little bit since otak dah terasa tepu bebenor sebulan tak study nih..

Late morning gi brunch kat Coffee Bean & Tea Leaf.
Then meronda-ronda kat satu bangunan Chaddy tu senaman pagi. Singgah kat Myer jap cuci mata. Terserempak dgn sorang mamat M'sia from Sabah kerja kat perfume department, very friendly lah.. heheheheh ... aaauuwww.. namanye Tengku H******, panggil Daniel, nama omputehnye.. hehehehehe.. dia ni sangat minat dgn hubby, sampai hubby pun naik rimas. Tapi takpe, dpt free perfume samples.. wangi.

D&G Rose the One, D&G Light Blue Homme samples
Oh ye, sapa2 nak kerja sambilan kat Myer sila la kasitau ye, quite a good rate on the weekends, a lot better than wat I make per hour at the hospital, bleh!!

Anyways, sepatutnye semalam kami bakar these pieces of lamb chops yg hubby dah marinate kelmarin. However, smlm balik kerja dah letih gila & kami gi dinner kat Chaddy.. again kat Kintochi. So hari ni la kami buat projek kami tu.. hehehehehe.. projek apa? Projeck masak-masak guna Mr. Turbo.

Lamb yg hubby bakar.. sedap sungguh lemak tepu ye =P
Buttered mushroom by me.. another lemak tepu =P
Mash potato dgn kuah lemak kambing bakar..
to compensate lemak tepu, maka sayur2 steam yg sedap.
The perfect closure...
new Lindt Les Grandes 34% Noisettes Hazelnuts
Yuuuuummmm...!!

Then only I'll think of revising some lungs physiology.. =)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oh ye, Selamat Hari Pekerja untuk warganegara Malaysia =)
... alangkah bestnye kalau tu apply to us doctors as well

6 comments:

TopsyTurvyMum said...

wahhh...sgt terliur la Ana!!

one day jemput k nana dtg buat ni ok? hehehehe* tak malu *

aquahartz said...

boleh sajaaa.. heehhehehee... no probs!

Chibi Maruko said...

terliur tenguk gambar terutama part cendawan butter tu, jadi hari ni buat,
cuma letak garlic bebanyak, mamat kat rumah ni suka betul kalau dimasakkan camtu.......

aquahartz said...

=) yeah, hubby pon suka western food, maklum le membesar with western food.
U kena bubuh gambar ur buttered mushroom on ur blog jugak ye, Chibi. Mesti u buat sedap with the extra garlic. I think nanti I nak try wit extra garlic next time.

Newbie said...

aku sangat suka lamb! lemak dia mmg tepu tapi manis! keskeskes..

aquahartz said...

hehehehe.. ye la tu manis.. hahaha. once a while je la for this family coz of saiful's stroke/ cardiac risk factors ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...