... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, May 16, 2010

Perpisahan sementara...

Sedih mengenangkan balak hensem aku kena tinggal kat bengkel for its repair.
In March hari tu dia kemek2 sampai jadi rupa golf ball terkena penangan the great hail storm of Melbourne. B'coz byk sgt kereta yg rosak teruk, I only managed to get my car assessed about a month ago, and finally the repair now. Org tu kata akan siap on Thursday, kalau kena involve paint work it will take longer.
Aaargghhh... sedih.
The hail centre in Noble Park.
Note my baby there. Feels like tinggalkan baby kat nursery.
Sob sob sob..
Lagi sedih tadi try to start the besi buruk yg lagi satu tu, tapi dia tak nak start plak. Nampaknye terpaksa la call an independent car repair to come to start it tomorrow. Tried to call one tadi but they dont work on weekends (biasa Aussie ni, weekends or public holiday sumer terbantut). Oh well, somehow that besi is long due to be on the market again... and I've been putting it off for quite a while. Apa ntah aku ni.

And nampaknye terpaksa la naik bas to commute work-house. Starting tomorrow night I'm doing nights again. Hubby can probably send me to work, but I hafta figure our how to get back home from work in the morning. Mostly probably a bus from the Box Hill Station to Chadstone, and then jalan kaki balik rumah.

On the way back from the hail centre, we went to Dandenong, not to buy halal meat but to buy groceries. Aku tersemangat nak amik gambar coz mood aku pulih & aku cam high sket bila matahari timbul out of the fog early this morning. Dah 2,3 hari dah early morning fog then sunny. Sejuks. Aku terasa Dandenong cantik plak hari ni :D. Hubby bebel2 aku amik gambar kat sini.. suruh aku cepat sket. Heheheh..

Di parking lot just across the road of Dandenong Market.
During weekdays kena bayar around 20c p hour.
Tu Dandenong Market yg baru refurbished, blom kesempatan pegi lagi.
Ke arah Dandenong Plaza. Cantik tmpt ni.

Frm the carpark sampai depan plaza ada byk public arts built utk mengindahkan Dandenong city centre ni. Ada half boiled eggs, fake tv, etc.
This one is a line of scrabble tiles. One is missing nampaknye..
Org curi buat modal utk beli dadah kot =P
Pusing blakang, memandang ke arah car park tadi.
On the left is the Dandenong Hub, lebih kurang mcm Semua House kat KL.
On the right is the Dandenong Plaza.
Dalam Dandenong Plaza, level atas skali.

Tersinggah kat one of the 2 halal butchers kat area parking tu.
Ni Marmara Halal Meat. Hubby teringin nak makan pastrami, salami, etc other cured meat.
We only bought a little, our fridge is tiny.
On the left tu Sarah Halal Meat. Kadang-kadang kami gi situ tukar angin.
Jalan tengah2 ni goes back to the parking lot.

Nice day, but very deceiving. Sejuks sebenarnye.
Anyways, now nak gi Party Cit Cat bersama TTM. Laaaamaaaaaaaa gila tak jumpa budak2 tu. Rindu.

2 comments:

TopsyTurvyMum said...

haahaha..party cit cat!

thanks for coming Ana...nanti jumpa lagi kat ladies nite:) lupa nak bagi ticket tadi

aquahartz said...

Aiseh. lupa plak about that tadi.
Tak sabar nak gi ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...