... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, May 13, 2010

Berita Jepun & nota kaki =)

Selak-selak tv tadi, aku stop kat berita Jepun. Entah ngapa, kalau ada citer Jepun kat TV walaupun aku tak paham satu sen pon mata aku mesti terpaku kat TV tu. There's something about the language that I love so much, and watching the news sorta amuses me. Dari dulu zaman kanak-kanak lagi aku cam gini. I think coz masa kecik-kecik dulu abah slalu gi Jepun & dia slalu citer kat kami about his experiences there, bawak balik amazing stuff & delicacies from there, dan dia jugak ramai kawan Jepun. Kami sangat kagum dgn kisah2 ni, tambah-tambah lagi dulu banyak sgt citer Jepun kat TV yg distracting us from school. Ingat lagi tak Maero Attack kisah bola tampar, Oshin yg berkurun lamanye citer tu tak abis-abis, dan lain-lain lagi. Sampai sorang adik aku tu siap nak cari awek Jepun lagi... aawwww!

Ingat nak gi amik short course Japanese kat TAFE dgn hubby kalau he is ok with that.

Pas tu zaman
Hong Kong TV series plak. Best best. Masa tu sibuk la nak blaja Kantonese sebab malas nak baca subtitle & nak focus on wajah2 kacak pelakon2nye. Tak khatam jugak. Then tiba la zaman Spanish TV series plak. And minat beralih arah to learn is Spanish, pernah blaja sket2 sendiri masa awal2 kerja dulu. Siap beli audio cd bagai. Tapi now dah lupa. Mesti ada yg tanya apa kisahnye aku blaja Arabic sampai amik PMR lagi tu. Hehehehehee... nanti-nanti la aku citer.

Dah abis pon TV Jepun tu. Now ada berita Hong Kong plak. Tapi aku tengah berbelah-bagi nak tengok ni or documentary about glaziers, or kartun, or talk show yg best ni. Hehehhee.

Or patut aku blaja. Semalam 3 interesting cases I saw: acute exacerbation of bronchiectasis-emphysema, EMD arrest, thyrotoxicosis with tachycardia. I was soooooo glad I had a good medical student attached to me yesterday, instead of the tong kosong kid tu.

And lepas lepak depan TV tadi aku singgah ke dapur jap. Eh, ada lagi nota from hubby which was meant to be for me last night tapi aku tak perasan. He did temankan aku makan balik kerja smlm tapi tak perasan plak this note. Pagi ni baru perasan.
Aawwwww... terharu la plak, hubby ni jiwang semenjak akhir2 ni. (Ni sumer pasal tgk movie PS I Love You minggu lepas tu ke?)

5 comments:

TopsyTurvyMum said...

maero attack mmg best giler...sommersault berpusingggg!!!

lagu pun still ingat sampai skang!

Nanohikari said...

salam ana, shuhaimi nih. first time nak komen sini.

langgan aa NHK world kat Astro. sure lagi informative dari Malaysian local news.

ada banyak japanese drama (siap ada english subtitle) yg best2 boleh download kalau adik2 ana tu nak tgk...

aquahartz said...

Hi shuhaimi, jumpa jugak kau my blog ye :P

anyways, dah ada astro kat k.L. Kat melbourne ni je kurang mampu lagi nak subscribe to paid tv.
:)

how r u?

Newbie said...

awww dia tersentuh tgk ps i love u? suruh dia ajar hubby aku sket. aku nangis sepanjang movie tu dia gelakkan je aku... hahahah

btw, aku rindu zaman tgk drama kantonese masa skolah rendah dulu!

aquahartz said...

aku mmg akan nangis setiap kali tgk movie tu. sedih kan?
saiful lagi la. ahahahha. sampai aku pon terasa nak gelak kadang2.
but yeah, those were the days with the tv series yg best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...