... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, May 17, 2010

Bateri besi 'terlebih comel' itu

Setelah kami bertungkus-lumus cuma resus besi 'terlebih comel' tu, with RACV roadside assist datang & 2,3 kali jump start, maka diputuskan yg the heart needed to be replaced. Aku cam teringat yg I replaced it around 2 yrs ago. So kiranye, ajal si battery dah sampai la around this time of the year. Ches, nyesal tak get rid of it earlier.
Oh ye, I was so shocked to know that I didnt transfer the roadside assist service to my new baby. It was logical to have thought that when I transfered the insurance to the new car, this would have come along with the insurance as well. But, nope, I hafta transfer the service separately. Kinda think of it, aku cam bersyukur aku tak buat hari tu coz if not, sure this besi 'terlebih comel' takde apa-apa harapan lagi.
Anyways, kesian hubby terpaksa ke 24-hour KMart di Burwood, to get a new one. Gambar ni ialah battery lama.

Alhamdulillah berjaya di resuscitate. Alhamdulillah aku takyah susah payah jalan ke Box Hill Centro esok pagi to catch a bus tomorrow morning lepas balik kerja. The only thing I need to do jap lagi ialah singgah petrol station & fill it in.
InsyaAllah selamat pegi & balik for my night shifts with that besi 'terlebih comel' until I get my baby back.

Moral of the story: apa-apa kejadian itu ada hikmahnye. Kita manusia ni cuma kena cari apa hikmah di sebaliknya & sambil tu kena la bersyukur dgn apa yg terjadi.

2 comments:

TopsyTurvyMum said...

bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian:)

InshaAllah, ada hikmahnya..

aquahartz said...

betul, betul.
apa2 yg berlaku ada hikmahNYA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...