... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, November 11, 2012

Sawang November

Mid November dah. Spring is near to its end. But cuaca still ntah apa2. Nampak semakin panas but cuma 1, 2 hari dlm seminggu.. itu pon setengah hari saja, the rest still kena pakai socks & jacket/ sweater in da house. But my house memang sejuk pon. 
Tak lama lagi summer. Yaaahooooo... sun & warmth. Blisss! Study pon seronok time suam suam bahagia nih. Time for cherry picking before balik Malaysia to see my beloved family.

Anyways, its not that I tak nak tulis blog dah. But setiap kali menaip nak pilih2 gambar nak edit lagi mesti makan masa lama. Pas tu jiwa ni rasa bersalaaah je coz sepatutnye gi study. Padahal siang malam dok main internet.. eerrkkk...
2 more subjects to go (Physiology & Pharmacology- subjects yg aku nyampah sangaaaat!) before February & March 2013 then to advanced training in Emergency Medicine. Lebih berat dari Anatomy & Pathology yg aku amik in August & September hari tu. Taakuuutt seh..
Dah la kena study lebih sket untuk my ICU term now. Fuh.. 

Now back in ICU as a registrar, lebih berat tanggungjawab dari jadi resident in 2010 dulu. 3 minggu in ICU so far, aku dah turun 2kg. Penangan berlari sana-sini coz ov MetCalls & Code Blues, dan jugak stressed kerja yg sangat intensed, dan jugak coz long working hours when I'm working.. 13 jam satu shift either pagi atau malam. Aiiiii...

Time to sleep.. selamat malam.

Have a good week people.

1 comment:

kekwa22 said...

salam darling...
ala... jgn ler tak tulis blog lagi.. suke taw baca diari seorang doktor...

wah tak lama lagi nak balik sini... semoga sampai dengan selamatnyer...

ermm s3 best.. ari tu beli kat pc fair midvelly dgn harga rn1699. dapat free casing & screen protector. rasanya kalo best price boleh dapat kat sini http://www.lazada.com.my/mobiles-tablets/ siap ada diskaun lagi. normal price RM2196.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...