... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, April 19, 2010

Warm autumn =)

It's autumn now, soon we'll see winter coming up. It was kinda cold early autumn hari tu, its like autumn datang awal sket, just like the summer arrived early last year. But for the past week, its been the warmest autumn ever in so many years. Warm yg sedap. Alhamdulillah. Aku memang tak suka sejuk beku ni.. mcm biasa la, sure rasa depressed manjang, especially cahaya matahari is very limited now.

I worked a.m. shifts the weekends that hv just passed. Masa drive pagi2 tu, alhamdulillah the road wasnt as busy & the sun was just up. Bahagia je gitu. On Saturday I made the effort to have my break outside, kat ambulance bay situ coz ada sunlight & its warm. Terasa tenang & bahagia je. I also pushed for the blinds to be pulled up so that matahari bleh masuk, takde la terasa daunting je. Semalam tak sempat lepak kat luar utk break but had many breaks in between cases so kira ok la. I think I did a good job generally nonetheless terasa nyampah nak dtg kerja on weekends (coz hubby tak kerja).
Balik kerja je dah about maghrib time, meaning dah gelap la. Depressing sungguh. Soon, pegi kerja before cerah & balik kerja dah gelap (kalau kerja pagi).

I was practicing to work nights (again) for tonight. Mlm tadi tido dlm kol 9pm & bgn around 2++am. Letih kerja pagi tu tak abis lagi. Tapi paksa diri gak utk berjaga. Ingat nak study but I ended up playing my fav game.. apa lagi kalau bukan Restaurant City on FB (hehehehheeh). Tido balik ~8am. Bangun bangun je aku terus keluar tgk laundry dah kering ke belum, & amik kesempatan berjemur kejap kat depat postbox tu without any sunblock. To help with my vitamin D production (tak nak kena osteoporosis).
Oh, aku juge mengambil kesempatan nak ganti puasa since I'll be back in bed after 8a.m. utk tido coz kerja mlm ni. Ye la, bila lagi kan nak ganti puasa if not now, since maghrib pon dah awal ~545pm (agak-agak) & aku pon byk kerja mlm & arvo shifts this coming 2 wks. My aim is to cover everything quick so that later on tak terasa merana, especially nanti I'll be doing anaesthetics in July/August/Sept... time puasa Ramadhan tuh!

These are the gambar2 that I've been wanting to post up here masa brisk walking dgn hubby suatu petang minggu hari tu. Brisk walking kat tpt yg sama je coz tpt sini terasa sgt membahagiakan. Takde la brisk walking sgt, sebab bwk camera kan =P Now cuaca lebih kurang nyaman cam gini, cuma takde masa nak gi jalan2 coz of working hours of both of us, unless me or him gi jalan2 sorang2 despite the others kerja.

My car, & tu matahari sipi-sipi lagi nak terbenam
Tak tau buah apa, depan rumah ni
Ni pun tak tau buah apa,
nampak cam kacang kuda kan?
Pokok cantik seberang jalan nun
The same M1 bridge we cross each time
nak brisk walk kawasan sana.
Maklum la, dok berjiran dgn M1 Freeway.
One of the bukits tepi M1 yg kami lepak ptg tu
more pics on FB.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...