... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, September 02, 2010

..? last day Anaesthetics..

Hari ini adalah 50-50 aku last day doing Anaesthetics, half day plak tu. Huhuhuhu... surprisingly enuf, dah 3,4 minggu dah aku bersedih pasal Anaesthetics rotation nak abis dah. Sedih gila sepanjang minggu ni.
Cepatnyeee la masa berlalu... :'(

I was begging to my big boss if I could do Saturday on trauma, since he doesnt want to let me work on Friday coz dia kata aku on-call for the hospital. (GRRR). He wasnt keen on giving me the Saturday shift coz it means that the other doc would owe me a shift. I cakap kat dia ala-ala in despair gitu kata that will be my last opportunity to get another airways, spinal, artlines, other pharmacology/physiology experience for this year.. hahaha.. drama betul, nanti kan pegi ICU later this year of course ada lagi chance nak buat sumer tu. TAAAAAPI tak sama dengan Anaesthetics! Last-last si boss kata okay, asalkan aku datang kerja Sabtu ni.
Aku pon apa lagi.. yay je la. Nanti kena kasitau si rakan sekerja about this.
I'm very keen to work, even tho I kno I'm flying the next day tu..

Anyways, kita hanya merancang, Allah swt yg menentukan segalanye kan. So, kalau takde rezeki aku gi trauma/orthopaedic list pagi Sabtu nanti, maknanye today la last day aku kat Anaesthetics...

:'(

So baik aku gi get ready cepat, tak nak lambat on my potentially last day of Anaesthetics..

9 comments:

Chibi Maruko said...

kalau dapat baca kisah di hospital, pun best gak...

Liana MD said...

waa bagusnye sgt rajen wat anaesthetics..i slalu tabik kat anaesthetists ni..jln mcm train, ckp laaagii la laju mcm train.smbil membebel tgn dok jalan wat keje. hehehe

aquahartz said...

hi chibi. best ke kisah spital? i lagi suka baca u punye kisah pengembaraan. takde la kempunan coz i slalu takde masa.

hi liana. diorang memang hebat, lagi hebat kalau diorang ni humble. ada set2 anaesthetists yg hampes gak. haha.
in short, critical care which comprises of emergency medicine, anaesthetics, intensive care, adalah sangat mencabar jiwa & raga.
u dah pikir2 nak jadi apa?

Liana MD said...

tula..i mmg salute anaesthetists ngan emergency physicians (and yg lain2 of course.hehe). tp i takleh la benda2 yg critical care ni, i cpt gelabah. huhu. kire i tabik u gak la sbb tgh buat ED training ;)

i sgt suke psychiatry! mase undergrad dulu mmg i enjoyed it sgt. tp ntah, maybe i wont pursue it kot. pk2 jd physician best gak..rheumatology cam menarik.huhuuu berangan je la...

Lady of Leisure said...

i agree dengan chibi.. i suka dengar kisah2 di spital.. cuma i ni fobia dengan hospital tapi interested nak tahu.. know what, i pernah visit my uncle dekat wad patah sebab dia accident.. masuk jer situ i nampak kaki orang patah la, darah dekat pembalut luka la, badan i seram sejuk dan terus pitam kat situ.. buat malu je sampai kene usung keluar, kena angin kat luar tu baru la i ok skit..
tapi i suka nak tahu, kalau gi spital ada bilik2 apa2 yg pintu dia terbuka skit i sukaaa gi jengah haha..
:D

aquahartz said...

Liana,
psych? urghh.. hehehhee.
good la physician, if u could do endocrinology or haematology or oncology sure bagus, kat m'sia tak ramai kan tapi pesakit ramaaaaii.

Lady,
I pon still seram tengok darah. And kalau kat tv ada hal2 menggelikan esp yg berkaitan dgn bunuh2, ulat2 kat badan, darah2 ni sure i dah tutup mata. tak pon tutup tv terus. hehehehe. tapi when i'm at work, slalunye tahan je walaupon geli nak muntah. hahahha.

well, i boleh je citer pasal patients, hospital & perit payah menjadi sorang doc di perantauan ni. hal2 kutuk healthcare system ni i mmg suka sangat. hahahha. tapi kena tapis2 sket. hehehhee.

kekwa22 said...

hahhaha.. hamboi.. bab nak kutuk tu.. laju jer... mujur teringat gak nak filter..

tapi jadi doc memang best.. kalo patients dah sembuh.. sesangat la gumbiranya... kan kan kan

aquahartz said...

hehehhe kekwa22. best la nak kutuk org. kita sumer kan sentiasa (perasan) better than the other person. tapi tu la, nak kutuk kena berpada-pada. tapis2 sket, kasi dia bunyi lebih bertamadun. hhehehhehe.

best la kadang2 kalau sekeliling kita best. kalau sekeliling hampas especially nurse + patients, mmg rasa nak ngamuk all the time.

kekwa22 said...

ilek.. ilek..

take a deep breath.. hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...