... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, May 09, 2011

Recap minggu lepas

Wah, dah masuk bulan May. My month =) *winks* Jangan lupa 25th May ini (hehehhehhee, kenyit2 mata sambil sengeh2 ngada2).

Anyways, busy gila last week at work. Team kerja malam tak best. The replacement that the HR got
(finally!) tak best. Patients yg aku jumpa pon tak best, except the one yg kena hantar pi ICU due to septic shock. Handovers frm the evening docs lagi la ntah apa2. Heh.

On Saturday evening I went to visit Dr. HAK sempena esok ni dia nak gi buat rotation 3 bulan di Bairnsdale which is ~3+ hours frm Melbourne, ntah brapa ratus km mebbie dlm 300km kot. Tak tau la aku dpt visit dia ke tak kat Bairnsdale whoop whoop nun coz aku pon dah nak exam in August, which is
the end of her rotation there. And segala social activities buat masa ni rasa dah terpadam dari my list of wants for now. Kesian jugak aku ngan Dr. HAK terpaksa pegi ke whoop whoop nun, as semua org tau whoop whoop is a bit mencabar dari segi orangnye, kemudahannye, socialnye, unless if u r not wearing tudung lah kan.

Aku asik tido tak menentu recovering frm night shift baru ni. Pagi ni bangun kol 4am. Lepas solat Subuh aku dok memasak coz mlm tadi penat gila tak jadi masak. Teringin nak makan roti canai dgn kari ayam.

Kari ayam dgn sayur goreng

Sejuk bangat minggu lepas & minggu ni. Walaupon ada matahari tapi brrrr... sejuks. Lapis2 aku pakai plus heater pon on jugak. Ni last night aku snapshot the weather forcast minggu ni. Tengok yg aku bulatkan tu apsal rasa sejuk even tho temperature dlm belas2 °C. Harap-harapnye pokok2 cili aku tu hidup la sampai next seasons.Oh ye, layan je la gambar2 yg aku amik kat garden aku sempena minggu lepas yg sangat sejuk, rasa cam winter dah.

Tak tau pokok besar apa kat front lawn
2 jenis bunga yg sama
Pokok renek
Pokok jiran sebelah yg dah togel, tinggal bunga2 tu je
Okay, time to study. Petang ni start kerja kol 4pm abes midnight. Minggu ni kerja evening shift until Monday depan. Quiz pasal neuro + muscle stuff on Thursday arvo ni. Huhuhuhu...

1 comment:

Lady of Leisure said...

hi lalinggg.. sorry lama tak dapat nak blogwalking, bila rasa ok skit baru boleh jenjalan, kalau tidak melepek jer la. hehe..
dah dua kali tau i terliur nengok your chicken curry.. dah nak winter yer..
i think i know how it is like bekerja yang ada shift ni kan, i pernah kerja shift dulu.. agak meletihkan.. tapi u i salute la, letih2 tu gigih jugak memasak.. apa2 pun u take care ok dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...