... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, December 25, 2011

Manyak nye habuk!!

Senja Maghrib nan indah di bumi Chadstone :)
Assalamualaikum, & salam sejahtera.

Teruk betul, dah lebih sebulan tak menjengah memulihara this blog. Bersawang-sawang, habuk pijat semua agaknye dah.
Malas, ada masa tapi rasa cam takde masa, kepala pusing with lots of things going on.. and so on, all sorts of excuses boleh disenaraikan. Seperti biasa.

Aku skang dah back to work :( after 5wks of annual leave, with almost 4wks spent in M'sia with beloved family. Kisah di sana nanti aku citer later (anggap je aku ni queen of janji palsu, selari dgn tugas sebagai a health care worker... hehehehhehe *wink*). Tak cukup cuti, aku still rasa like I need at least a month more. (Lemak la tu kan.. hahahha).


Almost 2wks dah balik semula ke Melbourne ni, sampai sini mid of last week. Cuaca kat sini Alhamdulillah 3,4 hari panas seperti di M'sia, di mana sedap kalau pasang kipas kelajuan 1. Seb baik la, coz dah mid summer dah ni, sebulan lagi abis la summer masuk autumn plak, tapi sejak start summer asik sejuk je. Tak best langsung. Ni dah seharian hujan & hail storm, ada some places in Victoria yg banjir kilat, hujan batu tak hingat, tapi Alhamdulilah tempat kami tinggal di south east selamat.

Aku dah back to work. Orang lain bergumbira cuti Xmas, aku plak ber'gumbira' (huweeekkkk!!) night shifts for the weekends. Benci betul. 2 times of the year kat sini yg aku memang benci nak kerja kat spital tu are Good Friday/ Easter & Xmas/ New Year. Busy, takde services, aku sedih tak dapat spend time w loved one at home (hubby cuti seminggu sejak Sabtu lalu until New Year's.. jeles!!! Aku nak kerja opis gaaakk!!!). Unfortunately lagi aku akan bekerja di weekend New Year gak. Aargghhh! My boss really made me work this time since aku tak pernah kerja lagi time Xmas/ New Year. Damn!

Okay, now I really should be getting ready to work. Kerja malam ni. Tata. Hopefully aku ada semangat nak jalan-jalan kat shopping mall yg definitely akan pack gilos due to Boxing Day Stocktake Sales around Melbourne. (Chadstone & Melbourne City Myer & David Jones akan bukak kol 5am tomorrow sempena Boxing Day... and aku akan ber'gumbira' di ED... great!).
p/S: ada sapa-sapa sempat tengok komet Lovejoy in the past few early mornings? aku takde rezeki coz busy in ED. mebbie next time.
Selamat bercuti & stay safe.

2 comments:

Lady of Leisure said...

laling lamanya tak hapedate velog hihi.. rupanya balik mesia eh, bestnya lama jugak u cuti.. glad u happy spend time with family here..
i got yr email, nanti i email k.. susah susah u je, i really appreciate it dear..
u take care k.. :)

A~ said...

:) mmg dasar pemalas.. hahahah i la tu. cuti tu lama but mcm2 hal berlaku so rasa cuti sangat pendek tak sempat jumpa ramai org tak sempat shopping byk. :(
anyways, dlm 2,3 minggu ni akan ke post office hantar Aman punye gift :)Hopefully dia suka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...