... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 28, 2011

Perihal jatuh sakit

Alhamdulillah teaching the kids tadi went well. By this time of the year, the kids pon dah learn much so tak perlu lagi aku nak explain byk2 coz diorang pon dah tau byk & malas nak dgr (my assumption).
Lepas teaching, mcm biasa buat kerja non-clinical.
Tgh2 ngadap computer tu my friend, Dr. AG datang kat aku kasitau father dia masuk spital coz of atypical pneumonia + possible stroke. Terkejut jugak. Father dia quite elderly but a good elderly person, very functional + independant. Kesian diorang, family dia kalau boleh nak bawak balik M'sia & dirawat di M'sia. But I think the most important thing is kena treat the pneumonia first, then focus on mobility which can be done in M'sia. And Dr. AG dah bersedia to quit her job here if anything happens, and make some life changing decisions. Understandably its a difficult situation.

Aku balik frm non-clinical tadi, went back home & went out to get some groceries with hubby. We made some kuey teow goreng for them. At least tu je yg mampu aku tolong for now, and diorang dah tak payah pikir pasal food lagi bila dah jadi cam ni. Visited the father at the hospital, he had to stay in a negative pressure single room for infectious precaution, and visitors kena pakai face mask. Then visited the mum at her place in Box Hill.
Apa-apa pun aku doakan semoga semuanye selamat & dipermudahkanNYA, InsyaAllah.

This reminds me of my own beloved family di M'sia sana. Aku jauh kat sini, diorang kat sana. I dont have anyone other than hubby & my beloved family. Aku doakan Allah swt sentiasa melindungi mereka dari perkara2 yg tak diingini, and aku doakan semoga semuanya baik & lancar for them. Same for umat Islam di muka bumi ni. Amin.

Pas balik tu aku yg tengah peot ni keletihan amat. Just a bit unfortunate for me that aku pon tgh peot pain. Tak best betul. Kalau tak ingat nak tolong hubby do the garden at the front or gi Ikea to get some foot stool utk guna masa study to support my back yg semakin membengkok ni. Tapi takde rezeki. Oh well, semoga both kesakitan yg kami alami ni terselindung di sebaliknye some keberkatan dariNYA, InsyaAllah. Dan semoga Allah swt memberi kami kekuatan & memelihara keimanan kami despite the situation is. Amin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...