... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, July 01, 2015

2 Minggu Dah Ramadhan 1436H

Alhamdulillah dah day 14 of Ramadhan 1436H. Alhamdulillah jugak tahun ini so far I feel agak tenang berpuasa. Maybe kat tempat kerja ramai yg memahami. And sebab buka puasa agak awal, cuaca yg sejuk bangat, so tak terasa sangat puasanya. Cuma sometimes in the morning rasa nak minum tea & coffee while I'm at work or studying at home. 

I am starting night shifts tomorrow night. So agak best, coz boleh makan minum non-stop sampai la agak-agak pukul 5 pagi for sahur, then makan lagi sampai pukul 6 pagi. Hehehe. Then pukul 745am handover, then 8 pagi dah boleh selamat blah dari hospital untuk membuta, etc. And bangun sebelum pukul 5 petang untuk prepare buka puasa which is currently at 512pm. 

Hopefully dengan keberkatan Ramadhan, my final week of night shifts at the Eye & Ear Hospital wont be busy & semua rakyat jelata Victoria sihat walafiat tak perlu hospital tengah-tengah malam buta. So that I will have enuf time to study, bookkeeping, hal-hal training, etc, something useful for myself & work. InsyaAllah. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Today I am thankful for:

1. Had more than enuf sleep. Ahaks! (Sampai headache dah ni).

2. Made some dessert. Sagu gula melaka. Cuma nye takde susu/ santan to eat it with. Hafta wait for hubby balik rumah time Isyak nanti. 

3. Had some time, even though only a little bit, to read stuff on ophthalmology. Call me nerd. If I get to study only one tiny aspect of medicine & it sticks in my head, I am very happy already =)

1 comment:

SalinaJohari said...

alhamdulillah....mudahan mendapat keberkatan bersama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...