... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 10, 2013

IOS 7

Apsal la buruk bebeno layout ios 7 nih. Baru jap ni update ios on my ipad. Not only the system, Banyak yg aku kena update my ipad ni. Isi kandungannye dah sepahsepah. The charger pon dah kejap kaput kejap on. Kena beli baru.

Btw, anyone knows how to switch off the app yg dah guna so that it is not running still in the background walaupun kita dah tukar app? This is to jimat battery. IOS yg lama boleh double click button then hold the icon lama2 then close by clicking 'x'. Yg baru ni macam mana eh?

___________________________________________

(Update)

Okay, dah tau.
Double click button tengah tu. Then slide mini screen ke atas, not the small icon. Ooo macam lagi senang je.

Perasan tak the folder view lagi kecik, nampak 9 icons max on 1 page & ada pages to swipe across the folder. Dulu like 12 ke 15 ntah n takde pages in 1 folder.

And kalau nak adjust screen brightness or ipad volume just swipe ke atas je on ur very bottom screen. Dulu kena double click button tgh then swipe ke kanan.

Then kat page safari ada toolbar apple, disney, espn, yahoo! yg menyibuk so my safari screen is smaller now. I have to find a way to get rid of it. Menyemak je.

And kat front page ipad wall paper tu, yg locked toolbar kat bawah tu bckground dia dah tak lutsinar. So the wall paper is smaller than before. Ish.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...