... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidiladha to everyone =)

Aloha, its been a week since I last wrote sth here. Masa tu panas membara :P blom hangus je lagi. Hehhehee..
Today suam-suam kuku, but kilat berdentum-dentam. Thunderstorm.

Weekends hari tu gi cherry picking kat Cherry Haven, in the Dandenongs. Memang haven sungguh. Kembung makan cherry hari-hari. Haha. Best gila.

Then the next day ada housewarming rumah Dr. H. Hmmm... dalam seronok-seronok makan tu, ada plak orang tu nak promote barang2 direct selling dia & siap ajak join utk jadi jurujuals (macam pyramid style la). Its food supplements (brand USANA), especially utk kuruskan badan, which I am very much not interested. Like I sed many many times, nak slim kena la jaga makan seimbang & exercise. Tu je caranye, bukan short cuts ni. Aku tak ckp la yg aku tak berminat nak beli, aku ckp baik-baik la kan that not at this time. Tapi hekeleh, bleh lagi pushy nak suruh beli jugak.. Macam-macam dia cakap, ada dalam MIMS la, better than any other shelves products la, etc. But, yeah, aku tak minat laaaa!! Those things might be good, but, sorry, not interested. She & family can teruskan amik menda tu if they want. Hmm.. as a doctor, I value very much informed knowledge of any products, especially yg kena telan ni, before I commit. For this one, hubby & I have actually done our research and we r happy not to be involved :)

Me busy with driving lessons & practising, and also studying my dear 'ol Psych stuff. Urrhh!

Hafta admit, driving lessons make me exhausted. Teringat zaman blaja drive lebih kurang >10yrs ago. Aduh, lepas lesson je balik tu mesti letih gila, lenguh kaki & otak sumer. I feel the same way now, cuma I'm more comfortable with driving than back then. Ye la, dulu tu pangkat 'L', meaning Learner (or to me.. I was more like a 'L'embu). Now the same exhaustion, same otak tepu semua, same emotionally draining experience.

Me taking the extra 3hours of lesson sebab nak kasi comprehensive revision of road rules, etc before the actual test day. The test itself is to convert my M'sian driving license to a Victorian license.

Like alwiz, asalkan ujian ke apa2 test ke, aku mesti dgn darah gemuruhnye, seram sejuk, stressing out, takleh tido, anhedonia, blablabla. Nasib badan betul la aku gi book test tu kat tpt yg terkenal dgn kegarangan/ kehampasan tukang testnye. Harap-harap la aku bleh lulus, kalau tak cemerlang, bagus sket dp fail pon jadila. Bertambah-tambah stress aku ni now.

The comprehensive lessons I took tu kat city, bukan kat tpt yg amik test ni. Suggested by a fren. Best instructor dia. He made me feel confident to drive. Aku guna kereta dia yg jauh lagi bagus dp kereta kodok aku tu. Which is the same as the car that I'm borrowing from Dr. H. to drive for the test. Well, any car is better than my kodok :P
Anyways, dia kata aku ada good driving skills & good car control, cuma kena confident & tenang fikiran je time tu. Kalau aku maintain cara aku drive, park, etc cam masa lessons tu, aku bleh pass dgn cemerlangnye. Harap-harap la cuaca elok, fikiran aku tenang, traffic pagi2 tu elok, semuanye elok on the test day tu, InsyaAllah.

Aku praktis setiap hari dgn kereta Dr. H. Meletihkan... mental & fizikal. Huhuhu.. I guess kena la biasakan dp sekarang, since nanti nak drive kereta besar anyways, bukan utk test ni je. Ahaks ;)

Letih-letih... dgn study phsychiatry tu lagi. Hish.

Anyways, selamat Hari Raya Aidiladha to everyone.. :) Take care.. perut =P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...