... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, January 15, 2012

Perihal a Better Weather Outlook

Alhamdulillah, the weather is looking better today. The past week has been soooooo miserable. Cuaca sangat la tak bestnye.. sangat-sangat sejuk. Dropped to as low as 10°c on most early mornings & nights, while max 16°c but due to the wind-chill factor rasa cam 12°c most of the time. Ada la dlm 2,3 hari time aku tido siang afta night shifts aku terpaksa bukak heater coz couldn't sleep at all sejuk sangat.

Mesti la aku rasa cam miserable coz its mid-summer but the temperature has been in the low 10s°c, while its supposed to be around high 20s°c to 30s°c. Summer tahun lepas & summer tahun ni, cuaca agak sejuk in summer & occasionally je panas yg sedap & sekali dua je panas membara cam 2wks ago. In winter pon sejuk jugak.. its like sepanjang tahun lah sejuk. Ni la effects of global warming. No wonder lah each time aku balik M'sia bunyi cam ngada-ngada tak tahan panas but at the same time nyampah kalau aircond/ kipas tu pasang kuat-kuat. Rasa cam my temperature tolerance has become narrower.. tak suka panas more than 32°c but tak suka sejuk less than 25°c.

Hari ni Alhamdulillah average 21°c, clouds clearing up. Aku pun dah 3 loads of laundry dah buat & jemur, tinggal nak lipat the 20thousands loads of baju yg dah kering =P Hehhehehe... Out of all the housework, rasanye ni yg paling malas aku buat =P
Anyways, the sun will give all the love that my pokoks need. Kesian diorang muram durja je sepanjang minggu lepas. Diorang mebbie survived coz setiap hari I never fail to borak dgn diorang. Ada a few of the cili padi dah start memerah. Mebbie next week aku dah boleh start petik some & jemur/ simpan dlm freezer/ fridge. Yaahoooo..

Ni weather forecast frm The Age:
Kalau ikutkan rain outlook cam sepanjang bulan hujan je kan. But I think that's probably in certain suburbs je kot, mainly the Western/ Northern areas. My area, Alhamdulillah, good weather nampaknye. Baru la rasa cam hidup sket with the nice sun outside.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...