... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 24, 2012

Cuaca best untuk jemuran

Love the weather today & I love my house.
3 laundry cycles aku dah buat & dah jemur. Half dah kering in 2 hours time. Good dose of sunshine for my trees. Good dose of sunshine for my skin provided aku slap on thick & frequent layers of sunblock. Good dose of sunshine for my study mood =). And dalam rumah just nice & suam, walaupon kat luar tu lebih panas dari kat M'sia, temperature dalam 35°c. Best!. Aku belum pasang kipas lagi kat ruang makan/ ruang tamu ni.

Adelaide nampaknye hampir mencecah 40°c today. I think when it gets to 40°c, aku lebih rela gi kerja dp dok rumah. Coz kat rumah ni takde aircond & selalunye bila dah >40°c tu dlm rumah ni pon akan jadi panas semacam walaupon pasang kipas. And kami akan jadi lembik semacam coz tak tahan panas.

Esok akan panas jugak, so I think I will scout around on what else to wash. Mebbie selimut & linen & towels & some more floor mats kot. And InsyaAllah nak buat gardening & kemas rumah sket early morning before panas.

Nak masak apa for dinner tonight?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...