... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, February 27, 2012

Hujan daaa..

Mengikut kajicuaca, sejak semalam hujan lebat thunder storm esp in the northern, western areas. Kat kawasan aku hujan non-stop since last night. Not lebat though. Gloomy. Akan berlarutan selama beberapa hari akan datang. Seb baik I did berbakul-bakul laundry a few days ago masa tgh panas gila, during the 35°c-38°c days.

Hujan. My pokok cili & strawberries yg berjaya diselamatkan buat masa ini.
I'm restarting my detox again. My way of detoxing myself. I was doing so well until about 2wks ago where I started eating junks again & no exercise. Guess wat, naik balik 2kilo! Grrrr! Sejak semalam aku start balik my detox plus senaman semula. Aku rasa this time aku tak nak yangyok senaman tapi tak nak overdoing it either, nak consistent bersederhana je. Supaya metabolism just nice & consistent, tak nak yo-yo lagi dah. Detox ni just nak kickstart again. Like I sed before, my detox is avoiding junks for a week, reduce food portion, balanced diet but more towards veg & fruits & simple protein, and my homemade detox juice frm my recipe books. Aku still makan nasi & lauk, but reduce portion & healthy replacement of stuff e.g. tak guna santan tapi guna susu, kurangkan garam, kurangkan gula, kurangkan minyak, rebus mana yg boleh asalkan lalu nak makan, etc. Just sederhana je, coupled with senaman. Even with these measures, my berat senang turun & badan senang tone.
This time akunyer detox juice made of grapes, blueberries, strawberries, blackberries & coconut water/ pomegranate water. Sedap!

So, I was working over the weekends. Started at a weird time ever: 5pm. Abis midnight. Not complaining, coz it means aku just kerja 7 jam je.

Sabtu: one of the bosses started a buddy thing, where a registrar buddies with a resident.
I think in a way nak minimize interuptions kat big boss yg in charge of the floor, and also nak encourage registrars to take more responsibility/ leadership role. So aku dibuddykan dgn this resident. In a way, ok la bangga la jugak boss percaya kat aku, the resident percaya kat aku (or terpaksa percaya kat aku.. hahaha), aku pon dipaksa berfikir on the spot & praktis my listening/ leadership skills. Yg tak bestnye, seriously selain dari layan patients aku sendiri & layan those handover patients, aku kena layan my resident's patients jugak. Rasa cam all these interuptions just delaying my own patient's management. Unfortunately, tu lah dia tanggungjawab as u go higher up.
Cases yg best on Saturday: dengue fever in an Aussie who works in East Timor tapi pulang bercuti di Melbourne. Funny & almost embarrassing coz I had never seen any dengue fever in my whole life. Surely, I've heard of people dying of dengue haemorrhagic fever kat M'sia but tak pernah tengok depan mata sendiri. Now I know. Then ada this patient with myeloblastic disease with massive hepatosplenomegaly; liver & spleen dia besar gilaaa! Good textbook cases that day.

Sunday: aku was working in green stream. A locum boss was in charge of green. As much as she was being very supportive & nice, aku rasa cam dia kurang percaya kat aku. Semua patients yg aku d/c dgn dia, dia nak jumpa & manage kalau boleh. Hahaha, kelakar coz tahun lepas aku cam whinging that aku tak nak manage pt by myself. This year aku komplen plak boss nak tau pasal pt aku. Oh well, we need to have balance & check to ensure safe medical practice.
Anyways, interesting cases semalam: nasty distal radius & ulna fracture in a 7 year old boy, kami reduced kat ED under ketamine sedation. Somehow kat sini diorang berhati-hati guna ketamine. Not like in 3rd world countries where ketamine is readily available. Orthopaedics registrar datang buat reduction. Then this wound on a forearm of a 13year old. My boss suruh aku ajar sorang intern ni yg tak pernah buat stiching lagi sejak dia start ED. Its a straight forward 2 inch wound so boleh la aku suruh dia buat. Tapi lepas 2 stitches dia buat, si parent ni tetiba tak kasi plak, nak aku plak yg abiskan. Aku dah la busy dgn other patients. Tapi aku abiskan jugak la. Its a shame la parent tu tak kasi that intern buat. They have to learn somewhere & the best way is to do it themselves in an uncomplecated straight forward clean wounds like this, which we dont get all the time. Other cases are not so interesting but not difficult at all: suicidal lady, removal of a piece of broken glass from someone's foot, sprain toe, anaphylaxis, another wound in a 2y.o. girl.

Malam ni aku kerja nights straight until Thursday night, abis pagi Friday. Aku kena gi tido in the evening for a few hours so that tak ngantuk first night nanti.

1 comment:

Lady of Leisure said...

Hi laling...
Eh i suke la picnhujan u amik tu cemana boleh nampak titisan hujan tu eh? Pakai mode ape? Ehehe... U ada bakat amik gambar ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...