... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, February 15, 2012

Termiss nombor!

wwwoooopppsss! Aku termiss yg ke-2000 on this blog! Sorry peers. I vowed earlier to have another give away for the 2000 readers. Totally forgot.
But, its all my bad anyways, been lazy & busy with work & stuff tu yg jarang masuk blog ni.

Anyways, my next favourite number is 2505, which signifies my birth date =) Pretty number kan?
So anyone yg dah sampai to this number, please printscreen & leave comment on any of the entries, I will send sth special, InsyaAllah! If it's me, then special gift to me.. =D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni pesto spaghetti aku buat semalam. Simple tak perlu masak. The first edible pesto I ever made, recipe found kat Taste.com.au.

Ignore my burnt baked chicken nuggets. Those unmatched cutlery beli satu set kat Borders. They come in different designs & colours for each sudu teh, sudu makan, pisau sapu roti & garpu, hence mmg takde match. Satu set utk 4 org. (chewah, promote plak.. Borders dah terkubur kat Australia).
Recipe dia guna 1/2 cwn fried pine nuts (goreng tanpa minyak), 2 cwn compact fresh basil leaves, 2,3 biji garlic, garam, 1/2 cwn olive oil. Aku guna pine nuts + almond + peanuts coz pine nuts aku dah tinggal sesudu besar je. Also secawan lagi aku campur dgn vietnamese basil a.k.a. kesum frm my garden, aku kurangkan garlic.
Nyam makan dgn fresh cherry tomatoes, pastirna, marinated mixed pitted olives & baked chicken nuggets.

2 comments:

Lady of Leisure said...

Hi laling.. Owh sooo colourfull nampak, sedap.. Dulu i tak suke Spaghetti tau, lately ni suka bangat, dalam imagine dalam masa sebulan i order pizza hut nyer spaghetti more than 10 times hehe.. Kemaruk betul..
Eh i baru teringat nak cakap kat u, i mimoi u gi umah i kat perlis tu la hehehe.. Jumpe u kat sana kekekek

A~ said...

i pon tak suka sgt pasta ni. tapi kalau sos dia sedap, i boleh la makan sekali-skala tukar selera.

u mimpi i ke? terharu :')
hehehe nanti i balik m'sia i hope i ada peluang visit u & ur family, and esp baby kecik aman comel :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...