... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 13, 2011

Hujan sajerk!

This is the kind of weather that we had in summer last December. Sejuk manjang, gloomy gelap gelita, hujan mencurah-curah (basuh kereta free dgn hujan acid.. hehehhe). And we had very very little nice warm sunny weather all through out summer until now dah pertengahan autumn. Alhamdulillah in summer takde kejadian bad bush fire, ada je tapi not as bad as during the 2009 Black Saturday ones. Tapi masalah ribut taufan banjir pulak in these 2 seasons. Disebabkan hujan manjang bulan ni some Victorian suburbs dah menghadapi banjir. Hari tu bulan Feb dah banjir besar merata-rata. Harap-harap kali ni tak le banjir byk sgt cam gitu kalau nak banjir pon.
Anyways, Alhamdulillah tempat tinggal tak pernah lagi banjir even though terletak di bawah bukit, Alhamdulillah hospital tpt aku kerja pon tak pernah lagi banjir coz dia kat atas bukit. Cuma jalan di antara rumah & hospital je slalu banjir even tho nak ke spital tu kena lalu lereng bukit panjat bukit.

Tengok aaa ni, kalau hujan manjang gini & sejuks, kalau nak basuh baju nampaknye kena jemur all the laundry dlm rumah sambil pasang central heating pas tu jemur dlm bilik2 yg ada direct central heating. Kiranye satu rumah jadi dryer lah.
Hujan-hujan ni buat aku rasa merana je sentiasa. Sejuk! Rindu family aku, rindu the sunshine. Aku rasa aku ni ada seasonal depression.

Amik gambar guna camera LX5 hubby. Gambar weeds kat blakang rumah lepas hujan.
Ni plak kat depan rumah sebelum hujan tadi. Ada lagi weeds &
the bunga rose dari pokok renek tu.
Tangan aku yg kena needle stick injury mlm kelmarin dah hampir baik even though masih pedih-pedih lagi. Aku memang sookie dlm hal-hal sakit-sakit ni kalau kena kat diri sendiri (heh, pas tu bleh lagi kutuk patient ngada-ngada kan.. hehehhe).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ni dinner masak tadi. Sup daging.
Makan dengan the left overs smalam. Aku teringin nak makan soup, dari smalam lagi terbayang-bayang soup. Nak cicah dgn roti, or makan dgn meehoon, or makan dgn nasi putih, or hirup soup saja.
So aku pon masak la. Yang sedihnye hubby setitik pon tak rasa soup ni. Mebbie dia dah bosan dgn with my cooking kot. Oh well...

And aku teringin nak gi movie dengan hubby. Movie 'The Diary of A Wimpy Kid 2' baru kuar sini. Ingat nak gi esok lepas Maghrib. Initially hubby sed he'd think about it. After a few hours dia kata dia dia busy & akan balik lambat esok malam.
Oh well...
Esok petang ada tutorial. Mebbie lepas tutorial aku akan ke cinema sorang2 tengok apa movie yg available.

4 comments:

Mr S said...

I guess your hubby must be under quite a lot of stress, and I'm sure you would understand since he probably wouldn't try to force you to do things when you're busy with your studies or preparing for a presentation. Sometimes, it's worth putting yourself in the other person's shoes...

Lady of Leisure said...

hi laling.. sini pun slalu hujan lately.. tapi kan lepas hujan pokok2 semua segar je kan, best u ada pepokok cantik keliling rumah.. baru ni i noticed morning glory i dah berbunga *bunga sekuntum je pun*
orang semua tanam bunga cantik2, i gigih tanam morning glory entah kenapa i suka bunga tu.. :D

A~ said...

i am a very emotional & not-rational personal. i'm sorry i've been very bad with everyone.

A~ said...

Lady, pokok2 cantik sekeliling rumah tu i tak jaga langsung. i just jaga my pokok cili je. seronok rasa bila petik hasilnye & makan hasil cili yg kita tanam organic tu.
nanti u bubuh la gambar ur morning glory & citer pengalaman u preggy eh. take care.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...