... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, April 23, 2011

Long weekends... for others =(

This weekend is a long weekend for those yg tak kerja macam aku. Semalam Good Friday, then today ni cuti Easter Saturday kot. Esok Easter Sunday. Then Monday ialah ANZAC day. Tuesday ialah cuti umum in lieu of Easter Sunday. Aku kerja semalam & cuti 3 hari, then kerja balik on Tuesday.

I was working morning shifts frm Wed til Friday. Patut morning shifts lagi hari ni & esok, tapi aku dah swapped shifts with some colleagues coz hari tu konon plan nak gi Adelaide sempena Easter. Tapi dah tak jadi since TTM emergency balik M'sia. So sempena cuti ni baik aku isikan dgn hal-hal kerja & study since exams pon dah semakin dekat.

Hari ni hubby gi meronggeng dgn member dia kat city. Aku ingat nak study. Lepas buang masa main internet rasa cam lapar plak. So aku dgn semangatnye jalan kaki ke Chadstone mall coz saja nak senaman. Teringin nak minum Boost juice. One of the bosses kata kita kena make time utk senaman, kasi otak lebih tenang, fresh & sane. Seperti biasa aku amik gambar sepanjang jalan pergi & balik. Walaupon nampak cam ada matahari tapi sejuk manjang & kejap mendung kejap cerah. Pagi tadi masa aku bgn tu 9°c. Weather forecast kata hari ni 22°c. Tapi aku tengok temperature 12°c-14°c. Tu lah, kita hanya merancang.. Allah swt menentukan...

Sunyi je sepanjang jalan. Nampak sangat warga Chadstone ni kuar, either shopping (coz mall tadi penuh bangat ngan manusia, seb baik aku jalan kaki!), or balik kampung, or lepak2 kat mana bukan kat rumah diorang. So boleh la aku ngendap sket2 amik gambar tumbuhan kat luar garden orang.

Masa aku tengah terbongkok-bongkok amik gambar ni la si hanjing yg free dp leash tuan dia dok kejar aku. Siot. Aku pon lari cam org gila. Tuan punye hanjing boleh plak gelakkan aku. Aku dalam hati berkata.. 'siot.. nyesal ngendap bunga kat luar pagar rumah org!' But, its worth it, bunga purple ni sangat cute & cantik.
Ajaib bunga ni ada plak kembang kat luar pagar rumah aku even tho now dah sejuks. Ni mesti pasal ada cahaya matahari sejak awal minggu ni.
Oh, now dah terasa sakit kaki plak. Nampak sgt lama dah tak senaman. Dah la kena kejar ngan si hanjing bodo tu. Eh, bukan. Sakit pasal aku jatuh kat sepital semalam gara-gara rebut kerusi dgn resident buncit sorang ni. Adoih..

1 comment:

Chibi Maruko said...

tak sabar nak tunggu bunga tubuh warna warni, daun kehijauan.. nak ambil gambar... sini cuti 4 hari tapi tak bestnYA b KEJA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...