... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, February 17, 2011

Layaan

Letih gila prezo/ teaching session semalam. Letih sebenarnye jadi cikgu ni. Esp. bila dah tua-tua gini byk menda lupa. Bersungguh-sungguh aku ke spital malam-malam buta kelmarin siapkan prezo on Wounds for the residents/interns/students teaching session utk pagi smalam. Seb baik berjaya dgn jayanye. Heh! Okaylah. Teach them all the physiological + pharmacological aspects of wounds, not simply tau nak jahit saja. Pas tu ada practical on how to use the stapler. Ingat nak ajar pasal vertical + horizontal mattress, tapi dah terlebih masa. Then aku stayed on for the non-clinical stuff. Aku quite enjoyed my job yesterday checking results, mostly radiology. Lab stuff aku kureng sket. Also had to complete all the online training thing, tak sempat abis coz computer kat ED plak crashed pasal that programme. Heh. Then some of the bosses saja nak chat dgn aku pasal next week's case prezo pulak, the one depan all the physicians + their trainees. Errkk.. aku kena baca betul2 nanti.

Parcel yg mengandungi my Advanced Paediatrics Life Support pon dah sampai tadi. Fuiiyooooo.. punye la tebal! Lagi 2 minggu course tu, so aku kena bertungkus lumus abiskan before 4th of March.

Minggu ni last aku kerja weekends in this 4-week-of-no-life. Finally!! Seb baik kerja AM shift. Starting siang ni jap lagi until Sunday. Then cuma cuti sehari sebelum sambung kerja semula. Bukan bermakna aku takde kerja weekends lagi, tapi termasuk ni 4 minggu berturut2 aku kerja weekends, ENUF laaaa for now.

Okay, layan gambar2 yg aku konon-konon janji dulu, sebab dah lama tak update.
Mr. Bee kat pokok bunga tepi rumah
Sarang labah-labah kat ampaian aku.
Hari tu ribut hilang dah.
Bunga gift kat spital, amik masa melawat Dr. HAK smlm
Farewell cookie cake frm Mrs. Field,
untuk ICU hari tu
Apam 100+ (amik frm rumah MamaFami) yg aku buat
for night shift hari tu
Breakie aku pagi kelmarin
Thanks for those yang kasi aku moral support, thru the net & in real life. Life is complicated, I am complicated...

4 comments:

Diela Zaimi said...

hai...
lama x tinggalkan komen kat sini...
selalunya sempat singgah baca entri je...hehe
emm bila tgk life doctor ni sgt busy kan...baca entry je pun dh rase penatnya...x dpt bayangkan kalo me duk kat tempat u...sedangkan skrg ni pun dh x menang tgn nak buat keje...
tp tulah kan, itu sumber rezeki kita...nak taknak kena ikhlaskan hati utk buat gak...
ape pun me tau u seorang doctor yg hebat...pulak tu doctor kat oversea...me rase kecik je...hehe
okla, panjang plak komen kali ni ek...ada masa nnt me dtg jenguk lg...
take care doc! ;)

Lady of Leisure said...

hi dear,
i think hati u mesti tenang bila dapat snap pic bunga2 cantik tu kan.. and i notice u suka ambil pic bunga kan, if that can ease yr mind, keep it up babe! do take care k.. :)

hariznz said...

gempak seyh! miss u loads!

A~ said...

thanks diela & lady for ur support. :'( :'( terharu sangat :'(
terasa sangat susah hidup di perantauan tanpa family. as happy u r with friends, still u'd wish for ur beloved family to be close to u share every moment of ur life :'(
terasa kosong most of the time.
ha'ah la lady, i mmg suka amik gambar, esp. those yg convey my heart & mind & life. aarrghhh karat la plak.

hariz, thanks. apa yg gempak? yeah, miss our family lots :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...