... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, February 22, 2011

Talking about being mentally disturbed & $$...

Kol 730am tadi aku nyer case prezo depan all the physicians & their trainees. Ada sorang surgeon buat case prezo gak sebelum aku. All in all, semuanye berjalan lancar. Aku takde la gementar mana. Dah praktis dalam mimpi malam tadi & masa tgh siap2 pagi tadi. Hehe. 2 prezo dah buat last week. This week Thursday ada personal tuition dari senior ED reg & pas tu plak advanced life support training (ALS) as part of the CME. Hmm.. gitu la life seorang ED trainee. Timetable pon penuh manjang, lagi teruk dari masa jadi resident dulu. I guess, jadi trainee apa-apa pon kena adad commitment, dedication & sacrifice (unless jadi GP.. tapi training GP kena gi rural area which I'm soooo sick of already).

Balik je dari prezo tadi, singgah Chaddy jap, ada la hal-hal book keeping (kononnye).

Mendung & sejuk!!
Kat pasu luar bangunan. Comel menda ni.
Terlalu depan kedai kasut.. uhuk uhuk!! Ternyopping jap. Hehehhe. Semalam dah nyopping abis, konon-konon nak menyeronokkan hati yg duka-lara. Dah lama tak shopping, dah tu kat Myer & K-Mart ada sales. Hmmmmhhh... bulan depan dapat bill credic card, nangis semula nampaknye. Punye la janji dgn diri sendiri awal tahun ari tu nak berbelanja dgn bijak & lebih berjimat-cermat.
Being manic is not good!

Hasil kerja gila aku smalam. Hari ni punye tak nak tunjuk.
Nanti orang kata aku gila plak =P
Bag frm LuluLemon Athletics. Roomy. Bagus utk gi kerja, gym,
or lari dari rumah. Hahaha.
Lagi satu bag frm the same shop, sesuai utk kerja, skolah, gym,
camping or lari dari rumah =P
Cawan untuk gi kerja. Hehehhe.. cawan pon kena spesel.
Dah jadi registrar, kena la kena gaya. Uhuk!! Kata Dr. HAK ari tu.
Saja nak lupakan my sinful purchases tu, malam tadi aku masak la dgn gigihnye. Dah 2 minggu tak masak. Asik makan rubbish je, mana tak otak aku pon jadi sampah. Masak byk sket sebab sepanjang minggu ni aku kerja PM shift, balik midnight, mana nak masak.

Roti hot dog & some rolls. Semangat nak buat roti
semalam lepas beli these cute baking pans.
Mee hailam. First time jadi. Resepi amik kat magazine raya 2006.
Kurma ayam. First time jadi jugak. Resepi amik kat mag raya 2006. Seb baik mak bawak rempah kurma hari tu. Love u mum!
Sayur goreng tauge, purple cabbage, asparagus, cili.
Uiih.. byk plak aku masak. Ye la, takde la hubby bosan makan menda yg sama je. Lagipon boleh la bawak bekal kan. Jimat. (Boleh shopping lagi)
Dr. HAK singgah join dinner. Ternganga la jugak dia tengok aku masak dgn bombastiknye... ahahhaha.. apa je la bombastik plak. Kang seminggu dua lagi aku mandom je la.

4 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe.. sekali sekala shopping best kan.. hilang skit duka lara, pastu balik masak lak sedap2 hehe.. rajin u masak banyak2, dengan meenya, dengan kurma lagi, dengan sayur lagi..
kurma ayam tu nampak sedap giler ok..

Chibi Maruko said...

mak oii teruja tenguk makanan makanan tu...... lama gila tak makan kurma.. bahan tak da nak buat.

kasihredha said...

Salam kenal..nice blog..sukee
akak meloncat dari blog Lady of Leisure.
akak dah follow...kalau sudi follow akak juga ye.

A~ said...

Hehe Lady, I'm sober now. Bila look back at the stuff I bought in the past 2 days, rasa cam, hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... mengeluh panjang la jugak, nampaknye akan sebak bila bill credit card datang esok-esok ni.
I memang, kalau skali masak kena sungguh2 hahahah. pas tu hibernasi berminggu-minggu.

Chibi, i mengidam kurma lama dah. cuma slama ni tak reti buat. seb baik jadi smalam. mcm lagi senang dp buat kari coz tak perlu daun kari & i tambah susu segar instead of santan.

Kasihredha, thanks for visiting my blog yg tak seberapa ini. Nanti i visit urs plak k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...