... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, August 03, 2011

Another day in Ramadhan 1432H

Hari ke-3 berpuasa. Hubby kata dia rasa dia dah naik 2kg since first Ramadhan. Kehkehkehkeh. Mana taknye, aku rasa setiap tahun pon kami slalu terlajak polisi... buka puasa cam hape je konon-konon ganti balik seharian takleh makan & minum, then time sahur fuiyooh lagi banyak makan de konon-konon nanti takde la lembek je time kerja. Tapi la ni masing2 cuti, rasa cam tak perlu la extra calories tu. Aku ni plak lepas Subuh je membuta sampai dekat2 nak abis Zohor sebab tak tido sepanjang malam konon-konon nak study la tu. Hehehe.

Depan rumah. Tu papan tanda jual rumah tu bila ntah the agent nak buang. Dah berbulan dah kat situ masa diorang buat auction jual unit blakang rumah kami. Sheesh. Tu bin kuning & merah yg tergolek tu kami punye. Hari Rabu pagi ialah hari bin setiap minggu kat area sini. So malam2 hari Selasa or pagi2 sebelum kol 7am dah kena sorong bins ke depan rumah. Matahari sangat best time ni, tapi setting camera plak cacat, lupa nak adjust.
Hari ni cuaca sangat best.. 22°c! Percaya tak mid winter cuaca best cam gini?
I woke up lepas Zohor terus berjalan-jalan sekeliling neighbourhood sampai ke Scottsman's Creek sana (still dalam neighbourhood Chadstone ni jugak). So nice, aku rasa sangat bahagia & fresh. Nice wind, nice sunny day. Dapat la jugak aku enjoy 2,3 jam before buka puasa. Some places in Victoria mencecah 25°c... waaahhh, tu dah temperature idaman time spring tu. Gila best.
Bunga putih & bunga pink kecik2 ni sama geng tapi lain variants kot. Ada sapa2 tahu pokok2 ni?
Dua batang pokok yg sama jenis tapi satu togel, satu lagi lebat. Hehehe..
Aku notice time spring kadang pokok kasi bunga putih, kadang pink.
Pokok dgn their bright yellow small flowers. Terasa cam spring. Aku tak tau apa jenis pokok ni, ni kat sepanjang Scottsman's Creek dekat dgn public golf course.
In the evening hubby gi kelas MBA dia kat Monash Uni Caufield Campus, so dia terpaksa pack his own food. Aku plak gi jumpa member adik aku Dr. AM seorang intern yg bekerja di whoop whoop Sheparton sana, 2,3 hours north of Melbourne. Dia ada psychiatry conference kat city. Rajin plak dia gi bayar utk conference psych tu eh. Kami dinner di Kintochi saja, then dia singgah rumah to transfer some of the free medical books from his iPad to mine. Benda berharga tu! By that time hubby pon dah balik but he's kinda busy doing his project & bervideo conference with his business partner.

Esok ni aku tak tau cam mana nak bangun awal ni. Now still segar & geared up to study. Dah la start kol 1pm abis kol 6pm. Kalau slalu aku bangun kol 230pm cam mana esok nih. Kalau aku tak datang esok ni, maunye kena bunuh oleh boss boss nanti. Kalau tido now alamatnye mcm akan terlepas sahur nih. Heheheh. (Bunyi cam lemah iman je kan.. hampeh sungguh). Jumaat sampai Ahad plak aku kerja evening shift abis kol 11pm.

Selamat bersahur & berpuasa & berbuka puasa =P

3 comments:

Lady of Leisure said...

laling i siap google lagik images for cherry blossom hehe.. sejibik mcm bunga putih n pink yg u snap ni..
bestnya weather dah ala2 spring kan, mcm jalan dlm ekon gitu.. i sini tanam morning glory kihkih, tapi nak hambik gambar banyak2 tinggal harapan je la, dia berbunga sekali je n sekuntum jer.. :D

kekwa22 said...

salam ramadhan dr ana.. semoga ramadhan kali ni akan membawa keberkatan untuk kita semua. cantiknya punga yang pink tu.. macam bunga sakura..

hidup berdua.. memang le best. mula2 kekok gak. rasa pelik pun ada sebab kena duduk umah dgn orang laki. bukan sorang, tapi 2 orang plak tu..

armand iskandar tu anak angkat my hubby. dia ambil sejak baby lagi. sekarang ni dah 3 tahun lebih.

Terima kasih. Insya Allah 8-8 ni, berangkat le ke tanah suci. mula2 gie madinah 4 hari. pastu baru gie makah. balik semula ke sini on 21-8. jom jom. semoga mendapat umrah yang mabrur. Ameen

A~ said...

Hi Lady,
Thanks for googling the bunga for me. Hahahha. Cherry blossom ye? but tak wangi cam cherry blossom pon. Semput je i bau. hahahhaa.
How's preg doing? Hopefully puasa kali ni okay for u & baby & everyone. Take care.

Hi kekwa22,
Tu la kan, i tak mampu nak visit sakura yg betul2 yg ni pon jadi la. Tahniah lagi skali dah dok berdua pon & tahniah jugak dpt anak terus. Hehehe. Sure comel.
Take care ke Tanah Suci sana. Semoga ibadat kita semua diberkatiNYA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...