... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 02, 2011

Salam Ramaddhan 1432H

Salam Ramaddhan 1432H to all.
Semoga kita diberi kekuatan & ketenangan & keberkatan di bulan yg mulia ini.

Aku kat sini puasa start semalam. Sahur subuh kol 550am (kira imsak kol 540am la kan) & buka puasa kol 533pm semalam. Kelmarin masak nasi lemak so kami dinner, buka puasa, sahur with nasi lemak.

Hari ni buka puasa kol 534pm. Nasi lemak dah abis, tinggal sesudu sambal & sesuap ikan bilis. Tak tau nak masak apa yet. Its still early kalau ikut time zone M'sia kan. So aku ingat nak masak mee goreng jap lagi. Senang, simple. Hubby dah lama gi uni for his post grad. His classes slalunye on Tuesday evenings & Wednesday evenings. So dia dah bawak bekal awal2 lagi. Kesian dia tak dpt buka puasa sama & rasa my mee goreng.

Oh, lama gilaaaaa tak jengah my blog ni. Seperti biasa alasan lapuk tapi bagi aku sangat valid. Busy study (konon!!) for my part 1 ACEM exam which is in Feb 2012. Busy kerja with all sorts of presentations & teaching. And also malas. And also some personal reasons that mengsengalkan jiwa ragaku since the past few months.
Plannye nak amik exam this August which kalau ikut plan asal akan berlangsung on the 5th Aug. Plan asal nak amik exams Physiology & Pharmacology. But setiap kali aku study Pharmacology especially rasa cam nak muntah abis. So hard & soooooo detailed. Ingat time uni je kena study. La ni study for specialist exams pon lagi dasyat. Arrgghh. So aku & my study partner Dr. BB agreed on amik subjects lain plak iaitu Anatomy & Pathology since mebbie Anatomy senang sket coz pix & functions of the structures je kena hafal & Pathology plak sikit je syllabus dia. Hopefully kami boleh blajar dgn lebih tenang & bagus & berjaya dgn cemerlang.

Okay, selamat berbuka puasa. Ciao.

2 comments:

Lady of Leisure said...

hi dearr.. same lah kita lama bebenor tak update.. hehe.. rajin u masak.. i hari pertama masak, hari ke dua tak tahan godaan bazaar ramadhan hehe..
do take care k deaar.. salam ramadhan n keep blogging.. :)

A~ said...

Hello darling. You too, kena keep blogging esp ur experience preggy ni, u kno, month by month cerita ke. I blom ada rezeki lagi. So tumpang gumbira org lain je la for now.
Happy Ramaddhan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...