... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 16, 2011

Pick up Adik

Aku tengah menunggu kol 1am jap lagi ni nak gi Tullamarine airport nak ngangkut adik aku H3. Dia naik Emirates landing kol 1:02am kot. Tapi coz aku lalu Citylink & ni tgh2 pagi buta weekday ni so mebbie akan sampai sangat cepat kat sana. Ye la dgn immigresen lagi, huhahuha sumer tu, ngam ngam la aku sampai kot.

Rumah tak abis kemas lagi sebenarnye. Tapi takpe, asalkan tempat tido & mandi kencing berak sumer tu bersih bersinar lagi harum so boleh lagi ditangguhkan sedikit lagi. Now dah tambah lagi sorang helper boleh 'aku' basuh kereta, cabut rumput, cuci lantai, kemas kotak, etc. Bagus bagus bagus. >:)

Anyway, hari ni the only day off selepas a.m. shifts ujung minggu lepas, then sambung evening shift jap lagi start kol 2 jap lagi. Oh, how much I hate evening shifts coz abis midnight :(

Disebabkan 1 hari je off, maka aku pon kena la memasak dinner/sahur dgn bersungguh-sungguhnye. Kali ni kena masak lebih lagi coz lagi satu perut nak suap ni. Lenguh la jugak badan aku sumer berdiri lama gila kat dapur tu. Harap2 cukup la makanan until Friday nanti. Hmm.. tapi kalau abis suku jalan, hubby kena la bawak adik aku kuar makan, since aku ni a bit protective & possessive about people cooking in 'my' kitchen. Kalau nak masak boleh, asalkan rumah takde bau dlm erti kata lain buka tingkap sliding door tutup pintu bilik tido pasang full blast ventilator yg memekakkan tu & dapur licin berkilat bila aku balik kerja nanti. Bolehkah?

Kuah asam laksa. Sardine dlm tin dah abis, maka aku humban saja all the tuna that I could find in the pantry, walaupon ada yg berperisa. Rasanye sedap la jugak.
Murtabak segera ikut resepi Dapur Tanpa Sempadan, CMG.
Tadi balik dp grocery shopping aku snap la gambar2 bunga2 kat luar ni. Sejak last week aku noticed some pokok dah start tumbuh pucuk2 & anak2 bunga. Signs of spring coming soon. But the weather in Melbourne currently is actually heading south.. a real Melbourne winter.. seeejuuukkksss!! And akan makin sejuk in the coming week seperti kata pakar kajicuaca Australia. Oh no...

Pokok dlm garden aku dah berputik, its a matter of time now yg aku kena tebas menebas semula.
Pokok depan rumah di luar pagar sana
Rumput luar rumah
Bunga kat postbox

Okay ciao, kena get ready.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...