... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 02, 2011

Stuff n free stuff =)

Since last weekend our winter in July has been kinda sunny & today max being 20°c. Can u believe it? 20°c in mid winter!! Hehehe. Nice la, memang rasa cam bernyawa sket. Takde la sejuk & gloomy je senantiasa.

Last Sunday jalan2 time senja nak gi Bunnings. This is at Atkinson Rd/ Princes Hwy intersection.
Some of the days we spent with jalan-jalan around the block. Amik udara segar, takde la terperap je dalam rumah & suffocate ourselves with the inside heated air. Aku slalu je bukak tingkap dapur & open all the blinds if I'm at home. Hubby je ada sedikit anti-social suka dok dlm gelap & terperam. Haha.
Ada lagi bright coloured flowers in mid winter ni. I'm excited!
Aku tido lepas Subuh tadi coz tak dapat tido early since first day puasa. Maybe coz of balik lambat during my evening shift last week. Bangun today pon around 2pm. Hehehe. Buruks eh perangai. Tapi takpe, coz aku bukan anak dara lagi. Harharharharhar!! Ok la tu, sementara off beberapa hari ni, then kerja balik on Thursday half day di waktu petang then arvo shift from Friday to Sunday. Next week a.m. shift frm Wednesday 'til Sunday. Agak2 boleh tahan tak aku ni puasa & kerja di ED? Agak2 kuat tak iman kerja di ED sepanjang bulan puasa ni? Heheheheh.. tepuk perut tanya selera yg tak seberapa ni kan.

Oh btw, ni aku jumpa dlm mailbox tadi masa amik surat2. Bagus2.. banyak benefitnye tu. Hahahaha.
Hari ni aku berjaya masak mee goreng aku yg kureng sedap tu. I think boleh tahan sampai pagi Khamis kot.
Btw, mebbie aku akan stay up lagi kot mlm ni so that aku boleh study sambil ngunyah... (nampaknye gemuks la aku bulan puasa ni).
Ciao.
Selamat berterawih & bersahur esok pagi.

5 comments:

Lady of Leisure said...

bestnyaa kalau winter cuaca mcm ni..!
yg bunga putih n pink2 tu cherry blossom ke? jakun i taw, maklum la tak penah tgk in real hehe..

and your mee sedapnya nampak..!

A~ said...

Tu la kan. But weather forecast kata ni cuma cuaca palsu je. Hujung minggu ni dah start ugly cold weather balik. Haaiiiyaaaaa... Tapi takpe, at least ths weather will give us some false sense of kenyang n tak dahaga.
I tak pasti la bunga apa tu. Bila dia byk bunga memang cantik sangat. Tak sangka plak boleh berbunga mid winter ni. People say Melbourne's weather memang pelik. Hehe

TopsyTurvyMum said...

Geram tgk mee goreng doctor!
i ada citer kelakar pasal libra yg free tu hahahahahaha

Diela Zaimi said...

salam ramadhan al-mubarak...
lama x tinggal komen kat sini...dtg jenguk baca entri je...hehe
anyway masih belum lambat lagi nak wish u SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK dari kami di bumi Malaysia...
tahun ni beraya di mana?
best tak berpuasa kat sana?
hehe byk tanya la plak... =)

A~ said...

K.Nana, apakah cerita kelakar pasal Libra tu? Citer aaaa.
Abis dah mee tu. X tau sahur nanti nak makan apa. Seb baik stock roti, telur, pastrami & instant noodles dah update. Hehehhe.

Hi Diela. Thanx sudi jengah sini. Selamat berpuasa Ramadhan to u & familu too.
I raya sini huhuhuhu... X dapat cuti time raya plak tn ni. Huhuhuhuhuhuhuuuu.. Sedih:'(
Puasa sini ok la. Tak best cam kat Msia, terasa suasana Ramadhan, ada family, ada bazaar Ramadhan, rancangan tv best, shopping best, & semua rakyat memahami yg kita ni puasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...