... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, January 26, 2010

Aussie Day hari ni daaaa...

Wooohoooo... seronok hari ni cuti takyah gi kerja yg memualkan tu. Hahahhaha.. (Gelak banyak2 pon.. Ahad ni kena kerja gaks.. oncall lagi.. huhuhuu).

Suram je hari ni, weather forecast kata 30°c & hujan sket2. Ok la tu. Asalkan suam2 kuku, aku dah happy dah. Hari ni ada bday party kat Doveton sana. Bday anak Y. Harap2 tak ujan. Kalau tak, party jadi bosan coz its a bbq theme. Nanti jadi cam hari tu bbq PMV hujan & sejuks gila, that really killed the mood then la.
Hari ini jugak ada ramai new Aussie citizens gi angkat sumpah kat beberapa ratus sites around Australia. Tahniah. As for me, mebbie I will never apply for Aussie citizenship. A lot of things going on at the moment & we dont really kno where we r going to end up, mebbie another part of the world. But itu kata hati aku now.. mana tau dah umur 67 ke apa teringin plak nak jadi Aussie.. ahahhahaha..
Kira Aussie Day ni cam independence day kita la, cuma takde bunga2 api cam kat kL nun =D. Mebbie ada some people yg akan main bunga api kat backyard sendiri. Tapi takde la letup2 kot. Unless kalau other different stories kan.

Mlm tadi hubby & I jalan kaki ke Chadstone utk dinner. Aku dpt balik awal coz Alhamdulillah, abis kerja cepat2 & stay back abiskan some paperwork then balik. Seronok je bila dpt selesaikan kerja ward awal + bila pikir keesokkan harinye cuti, lagi la seronoks. Tu yg gi jalan kaki ke sana tu. Plus nak senaman gaks. So kira all in 1 la kiranye ni. Makan kat this Japanese restaurant sebelah JB Hi-Fi. Restoran ni dah lama dah ada, as far as I remember la. Cuma location dia 10 thn dulu dah diambil alih oleh Nandos, & dia beralih ke 3 stores down the hall. And in that 10yrs aku kat sini, ni first time aku makan sini. SEDAP!! Sushi dia fresh gilaaa... my food pon sedap gila!! Hubby nyer byk onions, sampai bila dia ckp pon bleh terbau dianyer onion odour!! EEuuuwww... hahahhahaahha.. Tapi kesimpulannye... tempat tu memang sedaaaaaaap sangat. Aku masih terbayang-bayang the fresh & soft salmon tu. Nyyaaaammmm!!!

Okaylah, time to go to find some bday prezie. Patutnye kami dah bertolak awal, tapi malangnye hubby is still in bed. Ish ish ish...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Back. Pegi ke Myuna Farm for the bday party ckp tadi. Boleh la. Tapi its actually an animal farm, and not my favourite lah. Full of kids. Comel-comel.
Stayed for a few hours. Bila balik rumah early arvo tu, hubby & Dr. MJ dah terbongkang atas kerusi.
Aku pon penat gak. Cuaca sangat best utk tido petang (or kuar jalan-jalan). Matahari yg cantik, angin sepoi-sepoi bahasa. Best je.

Then we went to Chadstone... again.. for dinner. Jalan kaki lagi. Dinner kat mana.. guess wat.. kat that Japanese restaurant again! Hahahhaha. Ni dah 3 days in a row aku makan Japanese. 3 days in a row aku jalan byk gila. Fuh!
The walking was good. Lalu different path. And this time with bags of groceries from Coles. Teringat masa student dulu zaman takde kereta. Jalan from Clayton back home dgn grocery bags..
masa tu takde lagi greenbags ni. Imagine, sakit tangan mengangkut plastik2 tu. Now kira okay la, ada greenbags, and we also have the shopping trolley (tapi tadi tak bawak), and also ada extra pairs of hands nak tolong angkut groceries.
Glad that we r doing this, mengurangkan carbon footprints kami.. jimat jangka hayat kereta, jimat petrol, jimat carbon monoxide produced by the car, jimat parking lot, jimat tenaga nak bawak mesin besi tu, jimat duit utk petrol, jimat duit utk bayar medical treatment in the future (InsyaAllah), dll. Tentang masa tu, tak tau la jimat ke tak, coz kalau naik kereta kena tunggu traffic, kena lalu pusing sana-sini, kena cari parking, etc. Kalau jalan kaki, coz kaki lagi slow dp kereta, tapi lalu jalan dalam2 nun, so kira shortcut je. Selama ni jalan gi Chaddy pon amik dlm 10-15mins je kalau jalan pada kadar biasa. Its not bad at all.


Anyways, penat dah ni. Esok kerja lagi.. but glad its my arvo off. Hafta remember to send in my timesheet, kalau tak next week tak bergaji la aku... huhuhu...
Ciao.

1 comment:

AhMADfairuz said...

happy aussie day...oi oi oi..send my warmest regards to saifs ya..cheers!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...