... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, January 17, 2010

Terbeli... lagi.. =P

Waaahh.... suka-suka je membeli-belah ye kanak-kanak ni sumer. Hohoho...

Went to Myer yesterday arvo semasa alang2 beli brg dapur. Ingat nak tgk2 je, saja suka2. Myer kan ke MyStore :) Then 'ter'singgah kat electronics area. Selalunye kami akan dok usha2 tv ke, barang dapur ke, games ke, apa2 je la utk cuci mata & kasi kepuasan. Its like watching episodes of a tv series. Cam tu la rasanye setiap kali usha barang kat shopping mall. Kami jarang membeli-belah even tho we go to Chadstone Mall a few times a week, except barang2 dapur or the services e.g. bank, post office, etc.
Tapi what happened yesterday was aku TERBELI an iPod Nano!

Well, despite aku nyampah & berdegil utk tidak membeli sebarang Apple products... akhirnye kecundang gak... TERBELI! Hahahahah... Well, aku sebenarnye dah nyampah nak dgr radio Aussie pagi2 buta. Merepek2, menda lawak pon lawak murahan. Memang jijiks & hampir nanah telinga aku nak dgr radio pagi2 tu. Dah la memang nyampah nak gi kerja, tambah lagi dgn radio ntah apa2, memang muntah. Selalu pasang je cd, tapi lama2 bosan la jugak. Leceh nak kena tukar itu ini. My new comp plak takde music satu pon. So akhirnye TERBELIlah menda ni. Punya la mati2 tak nak beli.. konon2 nak jimat duit, now dah ada extra tanggungjawab. Apa2 hal pon, now kena la aku merajinkan diri menambah koleksi lagu dlm tu.
Betul la kata org, bila kita succumb to a commitment, there'll alwiz be additional baggage to it.. contohnye my new metal baby.. extra baggage nye.. sarung gear, sarung stereng, sun shades, other accessories, blablabla.. and then this one iPod Nano.

My one is the latest generation & cheapest in Victoria for the weekend (unless if u get it from the back of the truck lah kan). Ada camera, ada video player, etc. Aku blom abis explore lagi menda ni. Busy kemas rumah, senaman, etc. Dah transfer songs sket2 yg mampu coz aku malas & kurang sabar. So nampaknye it will take a long time la nak transfer songs & cari songs on iTune.

Tension dgn the iTune programme yg messy & not user friendly. I loved my Sonique media player soooo much, tapi now dah takde kot & susah nak cari. Dulu ada satu mp3 player yg lots more frenly then iPod Nano ni. Now dah kasi kat my brother afta a few months beli (This is part of my impulsive buying behaviour). Tak sangka plak TERBELI a new car, bila fikir2 balik I wish I had that mp3 player than this iPod Nano. Tapi takpe la, guna je dulu for now on. Lets see, ey, how long aku akan bertahan dgn menda ni sebelum aku pass it on to my brothers, like other stuff.

Ni la iTune bertuah ni.. hihihihi...
Ni la playa' bertuah aku ni..
Hitam lagi... Hehehehe... takpe, 'Hitam itu Emas'.. or 'Black & Gold' seperti kata Sam Sparrow.

Bukan itu saja yg kami (or rather ME) terbeli this weekend.

Last nite aku dok surg the net coz nak tengok things we can do wit salt, baking soda, vinegar. Aku berminat nak start using these cheap & abundant items around the house, including on my stoopid jerawats. (Dah amalkan sket.. alhamdulillah.. semakin kurang, slowly). Anyways, hubby tried the baking soda & vinegar utk unclog the kitchen sink drainage.. berkesan la, tapinye abis dah my vinegar & baking soda. Kebetulan plak vegies dah abis (salah budget beli brg smlm).
So off we went to Clayton membeli-belah lagi extra house stuff.
On the way back gi singgah RetraVision coz nak exchange the vacum cleaner yg beli semalam (the old one sucks). Reason being hubby tak suka the one we got yesterday coz dia terkena electric shock! Hahahahah... lawak. Tapi betul la, sapa suka kalau setiap 10 minit kena shock... gegar jantung wooo.

TERBELI lagi.. hahahhaha. Malas la nak ckp harga brapa, tapi sedih gak bila aku signed the kertas tu. Haha. Balik2 je terus try & voiilaaa! Memang best. Semalam nyer pon best gak, tapi sebab kena zap byk kali.. tak best la, kang mati sia2 kang. Aku ckp kat hubby, malas la nak tukar vacum. Aku nyampah nak gi return, its a stressful event to me. Lagipon bagus la zap sekali skala, dc shock percuma. Mana tau bila time dia asystole nanti otomatik back to normal coz dah kena zap awal2. Tak yah panggil paramedics or gi spital. Heh! Whatever aku merapu, kena tukar gak. Hence... this Dyson, my hubby's new baby. Yang kami TERBELI! Hehehehehe...

Hubby's new baby.. ahaks!

Hubby bersemangat betul hari ni memvacum rumah. Sambung semalam punya. Sayang gila dia kat vacum tu, siap cuci lagi bekas abok tu.
Takpe la brapa pon harganye kan, asalkan kami happy. I'm sick of buying new vacum cleaner pas tu in the end tak puas hati. Harap-harapnye this one tahan la for many years.

Anyways, ni jap lagi ni nak masak, then kena la iron some work clothes, senaman sket2, study sket2 or banyak, etc. Semalam & hari ni sunny & bright, tapi hari ni sejuks. I notice that aku kurang berdisiplin for the past 2 wks. Alasannye... stress kerja, bila balik rumah dah exhausted nak buat apa-apa dah. Alasan la tu. Hehehehe.. Tapi aku kan dah janji hari tu, nak ubah my lifestyle. Past 2 wks takde la too bad, cuma aku rasa I should have been able to do more coz I think started quite well considering the start of the new yr kurang best.

Badan especially my glut sakit gila. Semalam overdid walking/jog dgn Dr. MJ & hubby. Konon2 nak tunjuk kat diorang yg aku fit, so that diorang ter'encouraged nak buat lebih. Tapi now sakit badan. Nak seat on the toilet pon sakit. Adoi. Takpe la.. its part of the journey to toned & lean body :D

So... kena la start again somewhere kan. Rumah dah berkilat. Banyak menda baru. So lagi bersemangat kot.

Ciao.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...