... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, February 14, 2010

Ikaaann =D

Letih gila 2 mornings in a row gi airport. Aku dah drive around 250km dah for the past 3 days. Letih beb. Kesian baby boy aku.

Tried to read the prescribed pathology textbook yg aku dok susah payah pinjam from the spital library. Started with the most foreign subject to me ever... Neurology! Fuh.. gila aaaahhh... pening kepala. Ape ke menatang glial cells, astrocytes, neurons, blablablabla... ntah apa2 lagi.. tu baru intro of the central nervous system je tu.. sheesshhhh....
Teringat all the bosses suruh aku amik exam this September so that I could do some reg'ing job soonish. Tapi... aku serious shit takut. Diorang suruh amik at least 2 papers either pair Pathology-Anatomy or Physiology-Pharmacology, kalau tak nak amik all 4 at once. Diorang siap buat kira2 kalau aku baca 10 pages a day of the pathology book, I will be able to finish the subject in 145 days. Fuh.. gilaaa aaahhhh! Hari tu aku tanya one of the bosses.. "How about ..err.. ONE paper?" Hehhehee... diorang kata... "CHET! Tu pemalas namanye.. baik takyah amik exam!" dlm English la. Hahahhaa.. tapi seriously.. bila aku fikir balik... mana satu aku patut study dulu... kinda think of it, mebbie Path-Anat coz most relevant to my current rotation, tapi Physio-Pharm pon berguna gak utk my Anaesthetic rotation in August nanti. Haaiii.. entah laaa.. tooo overwhelming.. those are giant topics. Mebbie aku amik exams in March next year instead kalau rasa tak ready lagi by May nanti. Selidik punye selidik, ramai je ED registrars yg amik 1 paper every 6 months, mostly cakap no rush, coz kalau amik exam tak ready nanti buang duit je bayar paper tu. Which is true... seb baik these exams are not like uni exams. Kalau tak past still ada kerja lagi, still ada gaji lagi, still bleh naik pangkat lagi.. cuma lambat sket nak jadi specialist la kan.

Petang lepas dah bosan bersengkang mata try baca 3 muka surat buku pathology tu.. aku pon dengan semangatnye gi masak. Pulun abis la.. ni sumer pasal stress study, stress dgn yang berhormats berjambul tu, stress dah berhari-hari makan maggi je, stress macam-macam stress. Oleh itu, tema hari ini ialah Omega-3 from fish, bagus utk heart protection.. ye la dah stress je manjang.
Maka ni la hasil kerjasama kami di dapur hari ni...

Sambal ikan 'Yellow Tail Mackerel'
a.k.a. ikan selar/kembung (gua pon tatau).
Kat blakang tu sayur goreng biasa je.
Keropok ikan.
Sebelum dia rosak, baik goreng abis.
Hubby goreng cucur segera tapi hangus sket so tak amik gambar.
Tembikai segar.

2 comments:

hariznz said...

"Hubby goreng cucur segera tapi hangus sket so tak amik gambar." hahaahahahahahahahaha!!!!!!

aquahartz said...

heheee.. lawak ye hariz. :)
first time kaklong suruh dia goreng. apa susah kan, ikut je la arahan kat paket segera tu... tu pon hangus... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...