... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, February 15, 2010

The Perfect Something.. =)

Ni lah kerja gila aku kalau terasa malas nak blaja. Aaadaaaaa je alasannye. This time is playing around with my collection of make-ups.

A few days ago masa tgh retail therapy found an eye colour for work, kinda dah lama gak looking for that hue. Before, I have found my perfect brown for work & my perfect pink for work in the eyeshadow range of colours. Also in that eyeshadow collection for work are: the perfect purple & the perfect brown with glitter, di mana aku akan pakai kadang-kadang (like I sed.. tak nak obvious & sekadar sedap mata memandang).
Dont I just love another perfect colour of beige/orange for work as well? Cari punye cari the perfect colour, akhirnye jumpa. Here it goes...
M.A.C. Paradisco
Tak oren sangat, tak pudar sangat.. just perfect!
M.A.C. Pink Venus
Tak pink sangat, tak pudar sangat.. just perfect!
BENEFIT.. Soft Shoulder
Pinkish brown.. just perfect!
Nanti aku tambah the whole make-up for work collection including lipsticks :)

And tadi masa gi beli groceries singgah jap kat Priceline Pharmacy. Gatal gi beli foundation brush. Never thought of using one coz selalunye guna jari je. Dulu ada foundation brush/ sponge but I found that melambatkan & sapuan dia tak brapa best cam guna jari. But hey.. tadaaaa.. this is the perfect brush for foundation =) Not that I've had many to compare with. Ni je la satu-satunye.. tapi sapuan dia best! Hahahhaha... Its not that I'm going to use this each time I go to work, just bila-bila kuar je kot. I will stick to my own jari (the perfect tool) untuk kerja.
ECOTOOLS Foundation Brush
Bamboo handle & synthetic bristle (halal)
Ada member baik skolah dulu ckp aku ni baik jadi make-up artist je la, daripada jadi doctor. Hahahaha.. minat gak tu. Doctor merangkap beautician. I am more interested in being the skincare/beauty buyer or supply manager or editor kat magazines mana-mana or kat department store Myer ke, David Jones ke, Mecca Cosmetica ke, Macy ke, Isetan ke, Parkson, Metrojaya, St. Michaels, Argos, Sephora, Sasa, Jaya Jusco ke, mana-mana la. Coz aku ni kan ke banyak sangat leadership qualities (Ewahhh, perasan tak ingat! Let's take it as part of my narcissism). Hahahahah.. Sampai hubby pon suruh aku buat demo letak kat You Tube mana tau the company jumpa aku kat internet then waaalllaaaa.. dpt kerja best. Kehkehkehkehkeh... ke situ plak dia.. tapi hmmmm... idea yg menarik!

Pagi tadi mendung je. Went to get my Mazda3 badge from the spare part centre. Petang karang nak pasang dgn hubby. Then gi groceries, memenuhkan fridge yg dah memang kosong for so many days.
Hubby balik for lunch, which is kinda rare, tapi best. (I'm imagining myself as a housewife & hubby balik rumah selalu for lunch together.. alangkah bahagianyeee!!). Then a few hours buang masa wit the net & main2 make ups.
Now baru nak study.. hehehehehe.. hampas je. Tak berdisiplin langsung. Takpe la.. sedikit demi sedikit lama-lama jadi bukit..
Harap-harapnye laaa with my ilmu in medicine ni.. hahhaha...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P.M.
Okay, my study attempt didnt really go that successfully. Ada je distractionnye.. ehhhehee.. rather very much welcomed distractions.
Bila hubby balik kerja tadi I was excited to go for a walk.. matahari pon dah kuar & just nice to jalan-jalan. Lagipon semenjak badminton hari tu, kami masing2 ponteng senaman except for a few 2-minute senaman segera here & there.

Dinner. Lauk semalam plus steamed broccoli coz tgh hari tadi aku dah abiskan sumer sayur.

Just now Dr. H. ajak temankan dia gi airport utk hantar her mum & brother balik. Kalau ikutkan hati nerd aku ingat nak tido awal hari ni coz esok pagi ada 7a.m. lecture kat spital. Tapi aku memilih hati boga-boga aku ni, best gak go for a drive malam-malam ni. Takde orang (kecuali hoons) on the road. As much as I hate the airport, aku nak gi gak coz best nak go for a drive (ni sumer mesti pasal extra caffeine aku amik siang tadi.. hyper sket). Lagipon diorang blom pernah naik kereta baru aku. Hubby memberi keizinannye, thanks Hubby. Baiknyeee aku sebagai kawan eh =P

Okaayyhhh... nak siap ni.
Doakan aku selamat pergi & selamat balik. InsyaAllah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...