... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, February 23, 2010

Zombie

Aku blom jadi zombie lagi.. tapi kalau terus berjaga sampai abis kerja nanti maka zombie lah aku. Hehehehe..
Hmm... teringat katun Zombie Hotel slalu pagi-pagi on ABC, selepas katun binatang tak halal =P. Now dah tukar dgn katun apa ntah..

Have been awake since 1am, tried to go back to sleep tapi hanya mampu tido-tido ayam sampai kol 2 suku. Lenguh dok golek2 atas katil tu maka aku pon bangun le. Gelap-gelita & senyap-sunyi rumah, sejuk plak tu. Kalau kat M'sia sure aku takut nak bangun.. heheheh..
Pagi semalam lepas balik sepital ingat nak berjaga tapi tak mampu plak. Bangun plak dah lewat just like 1/2hour before hubby balik kerja. And we went for a walk around the otherside of Chadstone, the east area yg past Waverley Road. Angin kuat gila, seb baik aku tak terbang jatuh from jambatan M1 masa jalan tu. Fuh, ngeri beb! Aku dah la gayat memanjang. Anyways, serious letih gila. Ingatkan dah tido banyak tu ilang la letih.
Malam dinner simple je, the left overs & akhirnye abis gak udang rempah tu. Brapa lama daaa...
Masuk tido awal ~10pm gitu, penat beb. Tak sempat Isyak even tho Isyak dah awal sket now around 940pm gitu. Tapi tadi bangun ala-ala Qiamulail heheheh solat Isyak.. and terasa syahdu sorang2 di dinihari gini.. rindu M'sia.. huhuhuhu...

So now nak buat apa? Makan dah, lepak webbie beauty dah, so.. apa lagi.. gi la study! Hish! Jap lagi kol 730am ada lecture pasal neuro + pathology.. nak gi tak nak haaa... malas gila nak drive gi spital. Malas-malas pon aku kena kuar jap lagi ni utk beli barang-barang dapur. Bawang, serbuk kari, my Up & Go, fruits, carrot, tomatoes, etc dah abis. Kalau gi spital bleh singgah Box Hill mall utk some extra Asian groceries, tapi takde Myer & Mecca Cosmetica (heheheheheheeheh) and parking punye la payah. Kalau gi Chaddy susah nak cari Asian groceries plak.
Decision.. decision....

This week kerja arvo shift. Seb baik hari ni start at 4pm (menci nye nak drive along Warrigal Road tu masa school time zone!). Esok sampai Jumaat 10hr shifts from 2pm to midnite. Tak best arvo shifts. Coz it means that I have limited time with hubby. I dont mind morning or nights. Kalau arvo shift abis kol 10 takpe. Kalau kerja ward cam last rotation bleh breakie & dinner wit hubby & many weekends... tapi heck, dun miss ward job at all! I would rather nganggur than kena kerja kat ward. Yucks! Takpe la.. ni la kerja that I sorta want to do for the rest of my life.. if kuat semangat nak go thru training, exams, stuff...
InsyaAllah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Noon
I decided to masak nasi goreng & masak kicap beef. Malas nak gi lecture. Klung klang klung klang aku bertukang kat dapur tu, bukan sedap pon. Tapi jadi la. Since arvo shifts this week. Ada la jugak food utk hubby makan sorang2 dinner. Kalau dia berjimat-cermat cukup la sampai Jumaat nanti. Kalau tak, roti & tuna or maggi pon boleh..
Then gi Chaddy beli barang dapur. Terbeli other 'stuff' as well. hehhehehee.. apa kejadahnye la haaaiii.. ahahhahahaah... Dah balik rumah baru perasan aku terlupa beli garlic.. aaaiisshh..

Now time utk tido sejam before kena bangun balik utk start kerja kol 4pm..
ZzZzzZzzz...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...