... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, October 15, 2011

Crosstrainer is finally mine!

Finally our eliptical machine sampai pagi tadi! Aku tgh tido afta night shift and machine arrived mid morning masa aku dah siap termimpi-mimpi pasal senaman on that thing.

Kami order menda ni last week. Paling murah la out of all the others kat kedai senam tu. Boleh tampung berat up to 150kg!!! Heheheh.. takdenye la aku nak jadi gemoks sampai 150kg pas tu try dia pecah ke tak. Tapi bagus la. Ada mcm2 function, boleh letak botol air ke cawan ke apa. Heheheh. Tak nampak bulky mcm the mahal ones yg kami nampak last week. Cuma dia takleh lipat2 la utk letak bawah katil kalau tetamu dtg or kalau aku rasa cam malas nak tgk menda ni. Yg boleh lipat2 tu harga dia ribu2 AU$. Tak mampu nyah! Yg ni paling murah & paling tak bulky. Just nice la rupa dia.

Hubby bubuh mengadap computer. Aku nak dia ngadap luar tingkap so that aku boleh ada 'ME' time menghayati keindahan ciptaan Allah swt. Chewah! Nanti bila aku larat nanti aku ubah dia mengadap tingkap =)
Bagus la now tak perlu bersiap2 nak berjogging kat luar kalau aku malas. Boleh bersenaman kat dalam rumah je kalau cuaca tak best cam time aku bangun tido tadi.

Bangun2 tadi lepas solats, terus jumped on the machine. Aku try setting fat burner programme, setkan 10minit & aim 5km. kehkehkeh. Aku just larat abiskan 2.3km je dlm 10minit tu. Fuh! Penat doh! Sakit tangan & kaki! Nampak sangat aku nyer stamina rock bottom cikai nyer. Hehhehe. Tapi takpe, aku nak buat setiap hari sebelum balik M'sia nanti sure dah cun & dah boleh pakai kebaya2 yg lama tu.
Yes! Teruskan usaha!

2 comments:

Chibi Maruko said...

bestnya tak perlu nak keluar rumah pi berlari, tapi 2.3 km dalam 10 minit.. kira hebat jugak tu...

A~ said...

tu la :D best tak perlu kuar rumah kalau cuaca tak best. tapi hari ni cuaca best plak kena kuar la nampaknye :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...