... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, October 03, 2011

October & daylight saving

Its already October 2011, middle of spring. Cepat gila masa berlalu. Aku rasa cam aku baru je ingat hari tu baru February 2011, aku baru start kerja sebagai ED registrar, naik pangkat frm a Crit. Care resident. =P Naik sangat la tu. Hahaha.

Semalam start daylight saving. Bermakna beza time Melbourne & KL now dah naik jadi 3 jam, instead of 2 jam. Besar bezanye tu, coz now aku kena call rumah late morning or late night kalau nak talk to my family during their waking hours. Oh ye. Daylight saving juga menandakan dah mid spring & weather is going to be sooooo much better. Dah 3 hari berturut-turut hujan tak berhenti-henti turun, baru semalam matahari kuar despite masih sejuk. I'm hopeful that the weather is going to be better for the rest of the season campur summer & autumn next year. Coz cuaca best2 gini la yg sangat best nak study :)

Btw, now tgh break jap frm buat my journal review for this Thursday presentation. Kol 1pm tadi senaman cardio + weights. Aku sedar muffin tops ku & lipatan lemaks dah makin prominent, tak nak nanti kena tukar the whole wardrobe again like early this year. Hehehhe. Then la ni baru abis lunch maggie tom yam (lama dah kempunan). Ni nak sambung balik buat this journal. Jap lagi start kerja kol 4pm until midnight. This week aku kerja arvo shift, off days hanya hari Jumaat & Sabtu. So time tu la nak siapkan my other presentation on pulmonary embolism in ED & ada lagi satu course of paediatrics advanced life support yg aku kena study for next week plak. Rasanye masa aku student dulu takde la anti-social cam gini. Ish..

3 comments:

haniff said...

buh le gambar banyak2.....

Lady of Leisure said...

hi dear..
midspring? meaning bunga tengah kembang cantik lah ni hehe.. bestnya.. anyways, tq so much for the tips dear.. really appreciate it..
best baca pasal yr adelaide trip esp masa u encounter kangaroo, i slalu cakap kat husband nak tengok kangaroo n penguin, nak kene gi aus la one day.. hehe.. and tq so much for my hub's birthday wish.. :)

A~ said...

haniff, ye, nanti2, kalau rajin.

lady, :) now bunga lambat sket kembang, cuaca pelik for the spring. sepatutnye suam & best, tapi asik hujan memanjang & jarang kuar matahari. but its getting better :)
mebbie next time bila baby besar sket boleh bawak jalan ke sini. awal2 ni mebbie u still nak rehat di rumah & get used to the life of being a mum. all the best & take care.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...