... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, February 15, 2014

Harap-harap Bukan Gastroenteritis...

Perut aku & hubby dah mcm mual-mual & meragam sejak a few hours ago. We had some oily kebab from Dandenong market for lunch after beli groceries tadi. In the past 2,3 weeks ni there's a lot of gastro running around. Likely related to the fluctuating heatwave here in Melbourne. Aku ni jarang la kena gastroenteritis (cirit-birit) ni despite my repulsive eating habit, Alhamdulillah. 
Kat spital pon ramai yg bergastro bagai. Ada yg biasa-biasa je sehari of fluid therapy dah boleh balik. Ada yg critically ill sampai multi-organ impairment. Dasyat betul penangan gastroenteritis ni. 

Aku harap-harap la tak berpanjangan and hope this is just the reaction to eating filthy oily food. Kadang-kadang bila aku makan oily food from outside perut rasa tak sedap, epigastric pain, nauseated & altered bowel habit. Gastritis or gastroenteritis? Kalau this is a true gastro memang naya la coz this coming monday aku will be working night shifts again, but in ED. More over esok nak gi breakie feast at Dr. AI's place and then housewarming Dr. NA in the evening. Dah siap-siap beli fruits for the breakie & sayurs for the evening housewarming. 

Esok ni angan-angan nak buat kerabu mangga + pegaga, sayur bendi + snow peas + kacang panjang + kobis & peria goreng. Cita-cita besar la tu. Hehehe.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...