... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, February 23, 2014

Ngantuk! & Then More Food

Tadi tido afta Subuh. Bangun dekat2 tengah hari. Kira tak cukup tido la tu. Tapi paksa diri jugak bangun. Kalau tak abis la malam ni takleh tido. Esok dah la AM shift, then selasa PM shift. Selalu this particular boss garang AM shift monday & PM shift tuesday. Abis la kalau ngantuk & slow je for those shifts. Sejak bangun tak minum caffeine lagi ni. Kasi tido awal mlm karang. Then jap gi kena iron baju for the whole week. Takde la terkocoh-kocoh sebelum gi kerja nanti.

Hubby & I just got back from grocery shopping kat Chadstone. Slightly expensive if to compare dgn pasar Dandenong or pasar cina Clayton or Springvale. Tapi malas la nak drive gi sana. Sini dekat. Kena masak today 'coz esok start kerja balik, so kena ada food to bawak bekal. Takde idea lagi nak masak apa. Tapi kuarkan ikan, ayam & sausage ayam. Also dah kuarkan perencah Brahim's percik mebbie for the ikan, then the sausage tu mebbie nak buat pizza segera guna roti pita. 

Nanti aku update jap gi. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Okay, now I'm getting ready to sleep. Harap-harapnye boleh la tido coz esok ni shift pagi, and boss garang tu biasanye shift esok & selasa. Nak lagi best, harap-harapnye dia tgh holiday for the next few weeks. Heheheh..

Ni update apa aku masak tadi. 

Sayur campur kailan, brocoli, kobis, kacang buncis. Ikan percik guna rempah segera Brahim's. Ayam masak merah terlebih santan. Haiiyaaa!

  
Pizza segera guna pita bread mini besar tapak tangan. Isinye sausage ayam, nenas dlm tin, pitted olive beli kat Coles deli tadi, fresh button mushroom, some cheese (corby ke apa ntah). Senang sket nak bawak bekal esok & lusa gi kerja.


 Dah masak!

Ni bonus brownies aku buat hari tu, saja-saja. Ingat nak bake for nigth shift tapi mcm sedap je so aku simpan la makan sendiri-sendiri je. 
 
Okay, good night all. Semoga minggu ini lebih baik dari minggu-minggu sebelum ni. Semoga kita semua diberi kekuatan, kemudahan & keberkatanNYA.

2 comments:

Liana M. said...

hello..haven't visited your blog in a long long time. hope all's well with u :)

btw, pizza on a pita bread huh?great idea jugak tu..nati bebila nk try la :D

A~ said...

aloha. u pun dah lama tak update ye. musti busy kerja tu. & now dah berpasangan dah ye. how is everything?

nanti dah try mini pizza segera tu boleh tunjuk k.

take care.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...