... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, July 17, 2010

Wacky Races

This is one of the many cartoons that I enjoyed watching masa zaman membesar dulu (now pon zaman membesar jugak.. ahaks!).

Now tengah tengok kat TV channel Go! sambil tulis blog masa iklan. Episode ni pasal diorang race dlm hutan.
It is one of the many Hanna-Barbera's products zaman 1968-1969 dulu. Citer pasal 11 wackiest cars racing against each other to win. Watak paling famous ialah Muttley (anjing) & stuan dia Dick Dastardly.

Zaman aku kecik dulu yg menarik minat aku tengok ialah the various shapes/ sizes of cars racing against each other. Dan jugak si ajing Mutley tu gelak lawak gila. Walaupun dia & tuan dia jahat gila & slalu main kotor dlm race tu, kadang-kadang kesian gak kat diorang ni.
Kalau nak tau sejarah pasal Wacky Races ni bleh la tengok kat Google.

Gambar kat sebelah tu tribute to http://www.revolutionmyspace.com/image-code-29/wacky_races

Ada lagi satu production of Hanna-Barbera yg aku suka jugak. Same concept tapi kali ni kapal terbang plak instead of cars; Dastardly & Muttley in Their Flying Machines, with their famous theme song Stop the Pigeon. And kali ni selain daripada nak menang race terbang ni, diorang kinda distracted jugak sebab nak get rid of the pigeon gak coz slalu dianggap sebagai batu penghalang kemenangan si Dastardly & Muttley ni.
Ni gambar tribute to http://www.toonarific.com/show.php?show_id=925

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...