... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, July 18, 2010

Weekends dah abis :(

(haritu blackout punye lilin tumpang jap atas dapur)

Esok start balik kerja after 'rested' for 3 days since Friday.
Again hafta wake up at 530am or earlier. Makan, study sket2, get ready (tak perlu risau pasal nak pilih baju... baju tido pon takpe, asalkan wangi) then drive to work at 7am to get there by 730am or earlier. Then tukar baju to theatre scrubs, go to pre-admission assessment/ waiting bay, pas tu gi theatre for the morning list, then again to pre-admission assessment/ waiting bay & theatre arvo list. In between naik turun tangga from level 1-2-3-4. Then baru balik. Breaks are during the cases.
Malam, kalau balik awal, masak dinner cukup for 2,3 days. Kalau balik lambat or terlebih penat, makan roti/take aways/ junks. Tgk TV sket2, baca news on the net. Lepas tu mandi, solat ke apa2, study lagi. Go to bed early.
Every other week will alternate between late shift on Tuesday or half day on Saturday for the Ortho/ Trauma list. This week it is the half day Saturday.

Cam tu la rutin aku in Anaesthetics until September (rasanye la, coz spital tak kasi lagi full timetable).

Aku doakan minggu ni, especially esok, aku dengan anaesthetists yg best2 je. Tak larat dah otak & dada aku ni sakit manjang kat dlm theatre tu.


Meja blaja aku malam-malam.
Kat computer tu tunjuk pain pathway + physiology.
Lampu berdiri tu dah dipendekkan hari tu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

On another page of my life for the weekends.

Pagi pegi late breakie kat Sasa's Cafe & Fine Food in Hawthorn. Kami pegi dgn Lybeau & hubby dia, since dia pon kuar to send her son to Sunday School. Lama gila tak catch up. (My social life terasa cam non-existance since started Anaesthetics ni! Huhuhuhu...). Macam makin kurus je Lybeau. Borak2 kosong je, sempoi. Then gi Chadstone to get some groceries, while mereka went to pick their son from the Sunday School.
Makanan kat Sasa's Cafe & Fine Food tu boleh la tahan, tapi tak sesedap kat Porgie & Mr Jones hari tu.

Hubby's Royale: Smoked salmon, poached eggs with hollandaise sauce,
extra home made potato cake.
The rest of us had Vegetarian Breakfast
(kenyang sampai dinner).
The rest of the day, nuthing much. Hubby pegi main badminton with his work friends, while me study sket2 sambil main games kat Neopets/FB.
Dinner just makan take away food yg beli semalam.

Now nak tido.. ZzzZzZzzzzz..

2 comments:

Lady of Leisure said...

i yang tak kerja ni pun rasa macam tak best jer sebab esok dah isnin.. :( kalau boleh hari2 nak saturday and sunday hehe...
sedapnya smoked salmonnnnn...

aquahartz said...

Boleh la tahan smoked salmon. Tapi kalau makan tetiap hari bleh loya jugak. Hahahha.

Yeah.. first day of everything is the hardest... huhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...