... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, March 20, 2010

Berilah daku Sympathy =P

What a disaster night last night.
I suppose it has been since Tuesday, since the new paperless system implemented in ED. I wasted 1st hour masa sampai ED last night trying to log on to the system (yay!heheheh). So did some other night ED docs. To cut things short, ED has also been on bypass every single day since Tuesday.. ehhehehehe.. and so did last night. And the system was down for a good 2-3hours making the whole ED paralysed! Sampai one of the ED consultants terpaksa datang overnight to help out. Ye la.. ada patient dah tunggu for up to 8hours & ramai yg left ED coz lama sgt tunggu, and patients only being seen 4 in 4hours.. gila lambat! Kesian.. lots of phone calls to the head of department, bed coordinator, IT on call, etc. Nama system ni Symphony, bila dah jam cam tu the coordinator cakap.. "okay guys, lets get back to Sympahty" Hahahhaha. We had to go back on paper for 3hours then.. tetiba system back on the roll and kami terpaksa transfer all the bloody notes back into the system.. benci betul! Buang masa. Berterabur.
Oh well, I kinda like the system and awal2 ni biasa la berterabur sket. I guess once its running well semua akan jadi smooth.

Okay, ni nak review my new kasut that I bought tiba-tiba hari tu, ingat tak?
Ni dia.
Selesa gilaaaa.. sedap je pakai. Kinda my first ever heels gi kerja. Hahahha.. I wouldnt have thought that heels akan feel that selesa. My pants fell nicely onto my shoes & rasa cam best. Yang penting even tho aku nampak tinggi gila, still aku terasa normal coz org Aussie ramai yg tinggi-tinggi. Kalau kat M'sia sure aku tension gila coz ada mata mata kureng ajar yg akan usha aku mengejek aku ni gergasi sangat. Some nurses noticed aku pakai kasut baru.. diorang kata, "tu diaaa.. tup tap tup tap.. mesti kasut baru tu.." in English la kan.
Sambil jalan2 in ED enjoying my new shoes, aku terfikir gak.. terasa cam nak belikan mak kasut ni utk dia gi kerja. Hmm.. kena tunggu dia balik nak tanya size, style sumer kan.
Rindu mak, abah & adik2.

Pagi tadi balik kerja gi amik hubby then breakie kat The Tea Leaf & Coffee Bean. Had salmon hollandaise & hash browns & pomegranate+blueberry tea. Best. Bahagia je rasa dgn cahaya matahari & angin sepoi2 bahasa. Nanti aku boh gambar sini. (Aarrghh.. rugi kena tido siang di hari yg indah ini)

Hmm.. aku patut gi siap2 nak gi kerja ni. Semangat kasut baru.. (tak tau la nak pakai lagi ke tak kasut baru mlm ni coz pagi tadi my feet cramping gila susah nak tido.. tu la rasanye pakai heels gi kerja.. seb baik tak kena ischaemic feet).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...