... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 11, 2010

Selamat berangkat & selamat pulang.. Amin

Hari ini, jam ~3pm waktu KL mak, abah, adik bongsu akan berangkat ke umrah di Tanah Suci.
Sebenarnye beberapa bulan dulu diorang dah kasitau diorang nak pegi umrah. Aku masa tu call nak ajak diorang datang sini.. ye la.. mak & abah tak teringin ke nak naik kereta baru aku. Tapi abah kata dia dah lama teringin nak buat umrah, last year tak berkesempatan. Hmm.. aku redha je la..

Sedih plak rasa.
Terasa nak ikut pon ada, tapi apakan daya aku terikat di sini :(

Tadi call diorang. Diorang janji nak contact us when time permits. Adik bongsu baru abis ujian bulanan, harap2 dia bagus semuanye. Dengar dia cerita, macam best je sekolah menengah ni. Dia dah abis packing & bawak buku skolah lsana. Amboi, semangat betul. Harap-harap apa yg dia blajar kat sana nanti berkat la, InsyaAllah. Oh ye, dia sempat lagi kasi p/w dia suruh aku main Restaurant City dia kat FB. Kata dia.. ye la, cuti pon cuti jugak, business tetap jalan. Chewaah.. siap kasi aku all the tips & bits-n-pieces cam mana nak run his restaurant lagi. Hahhaha.. lawak betul. Ye lah, ye lah.. nanti kaklong buat bisness betul-betul, biar kaya-raya. Hahahah.. In a way, aku lega jugak dengar suara dia still kanak-kanak lagi. Harap-harap dia stay that way until at least aku balik raya nanti... Amin. Huhuhuhu... from 3+ til now.. 13y.o.. bleh kira dgn jari je aku see him growing.. :(

Aku doakan mak, abah, adik bongsu selamat berangkat & selamat pulang. Semoga ibadat diberkati Allah swt, InsyaAllah...
photo tribute to:
http://media.photobucket.com/image/peta%20mekah/Duladi/PetaSinai_Mekah.jpg

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...